Zelfgemaakte Thaise curry
Diner met vlees

Zelfgemaakte Thaise curry

Deze curry leerde ik kennen doordat ik bij Koen en Marouschka van Imazzo at. Marouschka had al een paar keer tegen me gezegd hoe lekker Koen’s Curry is! Nou, ik was nog wat sceptisch, want curry’s waren tot op dat moment niet mijn lieveling. Deze zelfgemaakte Thaise curry maakte voor mij het verschil!

Omdat je in dit gerecht de curry zelf maakt, heb je wat meer ingrediënten nodig, dan wanneer je een kant-en-klare currypasta gebruikt. Dit is het alleen dubbel en dwars waard, want ik vind zelf deze currypasta niet te vergelijken lekker met al die varianten uit pakjes en zakjes. Deze zelfgemaakte Thaise curry heeft ervoor gezorgd dat ik nooit weer anders wil. Thanks Koen!

Natuurlijk heb ik het gerecht net een klein beetje aangepast naar mijn smaak, je bent niet voor niks een foodie he.. Lekker met naan, gele rijst, bootjes en koriander. Maak jij deze curry ook eens?

Ingrediënten zelfgemaakte Thaise viscurry voor 2 personen:

150 gram rijst
2x naan koriander-knoflook
350 gram boontjes
1 rode paprika
20 gram koriander
300 gram kipfilet
200 ml kokosmelk
1/2 kippenboullionblokje

Voor de currypasta:
1 el gemalen korianderzaad
1 tl vissaus
Een rode peper
1 el paprikapoeder mild
15 cm gember
1x citroengras
1 el paprikapoeder mild
2 tenen knoflook
1 grote sjalot of ui
1 tl suiker

Zo maak je het:

1. Maak de boemboe door de rode peper te ontdoen van zaadlijst en zaadjes en in stukjes te snijden. De knoflook en ui snipperen, de gember schillen en in stukjes snijden. De citroengras haal je het buitenste blad vanaf en snijd je in stukjes. Doe dit alles in een hoge kom en voeg de resterende ingrediënten voor de boemboe toe aan de kom. Mix met een staafmixer heel fijn.

2. Zet de oven aan op 200 graden. Bak in een koekenpan de boemboe aan en laat zo op smaak komen. Voeg de in blokjes gesneden paprika, kokosmelk, bouillonblokje en 200 ml water toe. Laat dit 10 minuutjes zacht komen. Voeg dan de in blokjes gesneden kipfilet toe en laat dit in 15 minuten garen in de saus.

3. Haal de puntjes van de boontjes en kook in 15 minuten gaar en de rijst in 8 minuten. Bak in de oven de naan af.

4. Serveer de rijst, naan, curry en boontjes apart en besprenkel met koriander.

Mmm, lekker ite!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *