zalmtartaar
Diner met vis

Zalmtartaar met avocado

Je liefje verwennen met chocola, sushi of oesters is volgens mij de beste manier om valentijn te vieren. Eten is toch altijd de beste manier om iets te vieren? En laat ik zelf zalm, avocado en wasabimayo één van de lekkerste dingen vinden, die er zijn. Samen in glaasje of zo in een uitsteekring in een rondje gemaakt, is deze zalmtartaar met avocado echt een top voorgerecht.

Met kerst heb ik vriendinnen deze glaasjes met tartaar laten proeven en ze werden er wild enthousiast van, haha. Ik vond het ook heerlijk en kan met recht zeggen dat dit minstens zo lekker is als sushi.

Het is vooral erg makkelijk om te maken en blij zal je valentijn toch zijn. Dus aan de slag en haal de ingrediënten in huis!

Ingrediënten Zalmtartaar met avocado voor 4 personen:

300 gram zalm, van de visboer (vers!)
1 avocado
1 el sojasaus
2 el mayonaise
1 tl wasabipasta
1 tl sesamolie
Peper, zout
1 limoen
8 plakjes ciabatta (is niet persé nodig, wel lekker erbij)
20 gram gerookte zalm (optioneel, puur voor de garnering)

Zo maak je het:

1. Snijd de zalm in kleine blokjes en meng met de sojasaus, sap van een halve limoen, tl sesamolie. Marineer minimaal 15 minuten

2. Snijd de avocado in net blokjes als de zalm. Breng de blokjes avocado op smaak met peper en zout.

3. Meng de mayo met de wasabimayo, proef en voeg naar smaak meer wasabi of meer mayo toe.

4. Meng de zalm met wat wasabimayo en doe de avocado in de dresseer-ring (of in een glaasje, makkelijk en ook mooi). Doe hierop de zalm met mayo en wat zalm zonder mayo.

5. Bovenop doe je nog wat blokjes avocado en een plakje gerookte zalm. Eventueel een takje groen. De ring haal je nu omhoog en daar staat je voorgerecht. Maak af met wat plakjes ciabatta. Eet smakelijk! 

ps. ik heb op de foto’s de zalm en avocado vrij groot gehouden, blokjes van een halve centimeter. Je kan het ook fijner snijden, dit toont wellicht wat verfijnder.

pps. Voor een krokante kun je nog wat gebakken uitjes toevoegen.

zalm en avocado tartaar
Plaatje zo!

In mooie cocktailglaasjes kun je met sushirijst ook deze lekkere voorgerechten maken. Ze lijken qua smaak op het recept van deze tartaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *