Zalm met kruidenkorst
Diner met vis

Zalm met kruidenkorst

Het thuis dineren is het nieuwe uit eten. Bij onze plaatselijke eetcafe kun je lekker eten bestellen en ophalen. Toen mijn schoonvader jarig was hebben we gezellig thuis een maaltijd gegeten met onder andere deze zalm. We hadden zalm besteld en kregen deze zalm met kruidenkorst. En lekker dat het was…

Dit moest ik natuurlijk namaken, want dit wilde ik vaker eten. Dus ik heb recepten opgezocht en zo de smaak zo veel mogelijk proberen na te maken. Ik ben er zo tevreden mee, maar ga misschien nog wel eens een andere versie proberen. Dan update ik het recept weer voor jullie!

De kruidenkorst is lekker zoutig, krokant en kruidig. Met nog wat citroenrasp erover maak het lekker fris. Ik heb er aardappeltjes en salade bij geserveerd. Zo heb je een fris en lekker maaltje.

Maak jij deze zalm met kruidenkorst ook eens?

Ingrediënten zalm met kruidenkorst (4 personen):

4 stukken zalm
1 eiwit
15 gram peterselie
15 gram dille
1 citroen
20 gram panko
3 tenen knoflook
20 gram Parmezaanse kaas
Peper en zout


Zo maak je het: 

1. Zet de oven aan op 200 graden

2. Rasp de citroen en meng dit met de fijngesneden knoflook, fijngesneden dille en de panko. Breng deze korst hoop op smaak met peper en flink wat zout (2 tl) 

3. Klop het eiwit van het ei op tot het stevig is. Schep dit door het broodkruim mengsel.

4. Leg de zalm op een bakplaat en zet de oven op de grillstand van boven.   

5. Leg de broodkruim op de stuken zalm en bak dit in 12 minuten gaar en goudbruin van boven.Lekker met een frisse salade en aardappeltjes.

Zalm met kruidenkorst

Wil je voor nog gezonder gaan? Dan is deze bereiding van zalm erg lekker en gezond!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *