zalm en papillotte
Diner met vis

Zalm en papillotte

Vorige week liep ik over de markt en zag verse bosjes dille liggen. Opeens kreeg ik het idee om zalm en papillotte te maken. Ooit at ik een soortgelijke bereiding met kabeljauw in een restaurant in Burgum. Toen vond ik het zo lekker hoe zacht de vis was gegaard in het bakpapier.

De vis wordt als het ware gaar gestoomd en de smaken die je toevoegt, zoals in dit geval venkel, citroen en dille, trekken helemaal door de vis. ?Hierdoor krijgt het een hele zachte smaak en textuur. Leuk om te maken!

En jij kan niets fout doen als je je gewoon aan deze oventijd houdt!


Ingrediënten voor zalm en papillotte voor 2 personen:

2 zalmfilets
2/3 courgette in dunne plakjes
Takje dille
Een teentje knoflook, fijn gesneden
1 citroen in plakjes
1/2 venkel, heel fijn gesneden
40 ml witte wijn
Peper+ zout
Extra: 2 stukken bakpapier

Zo maak je het:

  1. Warm de oven voor op 200 graden. Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en besmeer met boter of olie.
  2. Leg de plakjes courgette op het bakpapier en besprenkel met peper en zout en knoflook.
  3. Op de courgette leg je één stuk zalm
  4. Dan venkel naast de zalm en de drie citroenplakjes en dille komt weer bovenop de zalm.
  5. Breng de stukje bakpapier aan de onder- en bovenkant bij elkaar en vouw drie keer dubbel. Draai één kant dicht als een toffee en schenk 20 ml witte wijn aan de open kant in het pakketje.
  6. Draai nu ook de andere kant van het bakpapier als een toffee dicht en doe voor 13 minuten midden in de oven.

    Lekker ite!
Zie je hoe botermals de zalm op deze manier wordt?

Lekker met gegrilde tomaatjes en een skyrr sausje met dille, peper en zout! 

Vind je zalm in bakpapier garen wat ingewikkeld? Met bijna dezelfde ingrediënten maak je deze vis traybake! Dan gooi je alles zo in de over. Lekker!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *