Wraps met pulled chicken
Diner met vlees

Wraps met pulled chicken

Pulled chicken met een zelfgemaakt bbq sausje maak ik al een hele tijd. De kipfilet wordt op deze manier zo zacht. Vaak serveer ik het op een gepofte zoete aardappel met avocado en feta. Een heerlijk maal. Maar als je wat sneller moet zijn deze wraps met pulled chicken met een srirachasausje eigenlijk net zo lekker.

Het gerecht is gezond genoeg om doordeweeks te serveren, want de wraps zijn volkoren, voldoende groentes, magere kipfilet en een gezond sausje. Het Sriracha sausje is op basis van yoghurt en lekkere pittige sriracha. Sriracha is een pittige, Thaise chilisaus die je naar eigen smaak mengt met de dikke Griekse yoghurt. Zo bepaal je zelf hoe pittig/fris je sausje is.

Als je van koriander houdt, maakt dit het gerecht helemaal af.

Wraps met pulled chicken

Wraps met pulled chicken voor 2/3 personen:

400 gram kipfilet
6 volkoren wraps
100 ml bbq saus
Wortel jullienne
3 paprika’s
20 gram Koriander
1 kippenbouillonblokje
1 teen knoflook
15 cm komkommer
50 ml Griekse yoghurt
5 ml sriracha (Of chilisaus)

Zo maak je het:

1. Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg de kip en het boullionblokje toe. Kook dit ongeveer 20 minuten zachtjes door en haal dan de kip uit het water.

2. Laat de kip afkoelen en pluk met twee vorken de kip uit elkaar. Dit kun je trouwens ook doen door de kip in een kom te leggen en dan met een staafmixer te mixen.

3. Ondertussen snijd je de paprika in reepjes en bak je ze in een koekenpan aan. Voeg halverwege een 100 ml bouillon (waar de kip in gaart) toe aan de paprika en stoof het hierin gaar.

4. Bak in een steelpannetje een gesnipperd teentje knoflook aan en voeg de bbq saus toe. Verwarm de bbq saus en voeg de geplukte kip hieraan toe.

5. Snijd de komkommer in dunne reepjes en pluk de blaadjes koriander van de steeltjes. Meng de yoghurt met de sriracha. Sriracha is erg heet, dus begin met een klein drupje.

6. Verwarm de wraps even in een koekenpan, oven of magnetron en vul ze met de pulled chicken, paprika, wortel, komkommer en koriander. Maak af met de yoghurt – srirachasaus. Lekker ite!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *