
Wrap met krokante kip
Gisteravond aten wij deze lekkere krokante kip in een wrap. Geïnspireerd op de MC Wrap. Je weet wel, die foodfastketen die elke tiener ‘maccie’ noemt. Die studenten van mij doen dat, net als ik dat deed op mijn middelbare school in een tussenuur. Een euro en je had een portie bitterballen, haha. Maar toen ik wat ouder werd was het enige mac-voer wat ik nog at (op doorreis bijvoorbeeld) een Wrap met krokante kip en honing mosterdsaus: de MC Wrap. En ook de overheerlijke MCFlurry kan ik wel waarderen en maakten we thuis lekker zelf.
Nee, deze blog wordt niet gesponsord door de Mac Donalds.? Maar ik wil maar zeggen, dat je zelfs daar vandaan inspiratie kan halen. Dit lekker wrapje is dan ook echt een top gerechtje om eens te maken! Een ideaal gerecht voor een donderdag als vandaag bijvoorbeeld. Want: snel, lekker, zelf gemaakt en het ‘snack-gevoel’.
De kip kun je dus zelf gemakkelijk paneren. Dan geef je het lekker een smaakje van knoflook en paprikapoeder. Die paneerlaag wordt zo krokant in de oven. Daar heb je dus geen olie voor nodig en dus minder vet dan in een pan met vet of frituurolie bakken.
Komop, ik laat jou zien hoe dit klusje klaart en kunt gaan genieten van een overheerlijk krokante wrap met kip.

Ingrediënten voor 4x Wrap met krokante, 2 personen:
4 wraps
100 gram botersla
2 romatomaten
15 cm komkommer
4 el mayonaise
1 tl honing
2 tl Groningse mosterd
1 avocado
voor de zelf gepaneerde krokante kip (of 300 gram kant en klare kipsnitzel):
2 kipfilets
100 gram panko
1 ei
50 gram bloem
1 tl knoflookpoeder
1 tl cayenne peper
2 tl paprikapoeder
Zout

Zo maak je het:
- Zet de oven alvast op 180 graden
- Snijd de twee kipfilets doormidden en eventueel met folie op de filets kun je ze met een wijnfles nog wat platter slaan.
Kipfilets door midden gesneden Plat slaan
3. Bestrooi de kipfilet met peper, zout en knoflookpoeder. Meng de panko met een beetje knoflookpoeder, tl zout, de paprikapoeder en de cayennepeper.
4. Haal de kipfilets 1 voor 1 door de bloem, dan door een geklutst ei en dan door het panko-mengsel.
Bloem Geklutst ei panko
5. Leg de kipfilets op een bakplaat met bakpapier. Bak de kipfilets in 15 minuten krokant en gaar. Zet de ovengril even aan om dat bruine, krokante laagje te krijgen. Na het bakken snijd je de kipfilets in reepjes.
6. Ondertussen snijd je de avocado, tomaat en komkommer in plakjes
7. Meng de mayonaise, honing en mosterd tot een sausje. Verwarm de wraps in de oven, magnetron of in een koekenpan en leg hierin de in plakjes gesneden kipsnitzels, komkommer, tomaat, botersla en de honing mosterdsaus
Genieten!

Wil je lekkere mexiaanse wraps uit de oven? Dan is dit burritos recept een topper!

