Witlofhapjes met makreel en appel
Diner met vis,  Snacks

Witlofhapjes met makreel en appel

Het is oktober en dus bijna tijd voor mijn verjaardag! Al maanden van te voren bedenk ik welke hapjes ik lekker vind en wil gaan serveren op mij verjaardag. Dan maak ik lekkere kaasplanken vol met mijn favoriete kaasjes, mangochutney en andere zoete dips. Flammkuchen met vijgen, gevulde dadels, paprikahapjes, blini’s of wat dacht je van mini vega bitterbal burgers. Een oud, maar vertrouwd recept, waar mijn moeder al jaren fan van is, zijn deze witlofhapjes met makreel en appel. Een gouden combinatie, die wij voor het eerst eens met kerst aten. Via via gaan dit soort recepten en de smaken zijn helemaal in balans.

Veel verschillende smaken

Witlofhapjes met makreel en appel

Makreel kan een sterke smaak hebben, dus een zoete smaak hierbij is vereist vind ik. De zoete smaak komt in dit gerecht van de selleriesalade en de appel. Witlof leent zich perfect om schuitjes van de maken. Een soort van natuurlijk amuselepel, waarin je vanalles lekkers in kunt doen! In dit geval eigenlijk vooral gezonde ingrediënten. Vette vis (makreel), appel, en selleriesalade. Dit laatste zou je misschien wel zelf kunnen maken, maar ik gebruik het eigenlijk altijd kant en klaar. Lekker fris, zoet en niet te zwaar. De hapjes zijn dan ook lekker fris van smaak en hebben genoeg bite. Naast de frisse, zoete, zure, zoute en rokerige smaak geeft de witlof uiteraard een klein bittertje. Kortom: Het hele pallet vol smaken!

Maak jij ze ook eens? Ik ben benieuwd of jij er net zo gek op wordt als wij dat zijn!

Ingrediënten voor witlofhapjes met makreel en appel (een groot bord vol):

2 witlofstronken
150 gram gerookte makreelfilet
150 gram selleriesalade
1 grote elstar appel (of soortgelijk)
Eventueel voor de kleur kiemgroente of groene kruiden

Zo maak je het:

  1. haal de bladeren van de stronkjes witlof af.
  2. Maak stukjes van ongeveer 1 cm bij 5 cm van de makreelfilet.
  3. Snijd de appel in fijne blokjes.
  4. Vul een dikke theelepel of kleine eetlepel selleriesalade in de witlofschuitjes, leg hierop een stukje makreel en hierover heen een theelepel appelblokjes.
  5. Serveer de hapjes het liefst direct! Eet smakelijk!


    Tip: je kan de appel van tevoren snijden en met fris houden qua kleur door met wat citroensap te besprenkelen. En de makreel al in stukjes doen. Alle ingrediënten los dus in zakjes of bakjes en dan op het moment zelf de hapjes klaarmaken.
Witlofhapjes met makreel en appel

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *