witlof stamppot
Diner met vlees

Witlof stamppot met ham en kaas

Dit is zo’n lekkere stamppot! witlof, ik houd ervan sinds de combinatie met ham en kaas in mijn leven kwam. Witlof met ham en kaas uit de oven, of deze variant met witlof met parmaham en geitenkaas is een graag geziene schotel hier op de vrijdagavond. Maar deze stamppot van witlof heeft ook alles aan smaken en texturen. Romig, de smaak van kaas, ham, knoflook en een licht bittere smaak van witlof. De smaak van de witlof is echt heel zacht door de ingrediënten die dit gerecht helemaal af maken.

Je maakt het in 30 minuten, dus doordeweeks kun je het ook maken. Het is niet super gezond, maar ach, smaak is alles! Dit moet je echt eens proberen als je witlofer bent, of als je witlof-haters wilt proberen te overtuigen. Succes, dit ga je lekker vinden!

Ingrediënten witlof stamppot voor 2 personen:

600 gram witlof
600 gram stamppot aardappelen
50 gram kruidenboter
200 gram hamblokjes
100 gram oude kaas
50 ml melk
Peper en zout

Zo maak je het

Kook de geschilde aardappels voor 15-20 minuten in gezouten water. Check of de aardappels gaar zijn door er in te prikken. Ondertussen snijd je de witlofstronken in vieren en verwijder je de harde kern. Snijd dan in grove repen. Bak dit in een el olie in 15 minuten in de pan beetgaar.

Snijd de kaas in blokjes van een 1/2 cm bij een 1/2 cm. Stamp dat de afgegoten aardappels fijn en voeg een scheut melk toe, de kruidenboter en de witlof. Voeg dan de ham en kaas en toe en melk met elkaar. Proef even en voeg naar smaak peper en eventueel zout toe. Eet smakelijk! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *