Witlof in parmaham en geitenkaas
Diner met vlees

Witlof in parmaham en geitenkaas

Wat mij betreft de lekkerste manier om witlof te eten: witlof in parmaham en geitenkaas. Als kind aten wij vroeger met kerst witlof in ham en kaas. Iets waar ik als lekkerbek enorm naar uitkeek. De bereidingswijze heb ik dan ook van mijn moeder geleerd, maar ik heb andere ingrediënten gebruikt. Ik ben gek op geitenkaas en parmaham en heb dit dan ook bedacht toen ik samen ging wonen. Mijn vriend lustte geen witlof, maar nu dus wel 🐵. Met deze ingrediënten is het ook iets meer een voorjaarsgerecht geworden. Of lekker voor tweede paasdag morgen 🥂


Ingrediënten voor 2 personen

8 kleine of 4 dikke witlofstronken
1tl zout
8 plakjes zachte geitenkaas
8 plakjes parmaham
3 el citroensap
1 teentje knoflook, gesnipperd
Paneermeel
Half glas witte wijn (of water)
Zonnebloemolie en boter

Zo maak je de witlof in parmaham en geitenkaas:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de onderkant van de witlof af. Als je vier dikke stronken hebt, snijd ze doormidden, heb je 8 kleine dan laat je ze heel.
  3. Bak de witlof in een koekenpan met een beetje zonnebloemolie. Voeg citroensap, zout, knoflook (gesnipperd) en witte wijn toe en bak met de deksel op de pan in 10-15 minuten bijna gaar. Voeg op het laatst eventueel boter toe.
  4. Haal de witlof uit de pan en leg een stronkje op een plak parmaham. Leg hierop het plakje geitenkaas en vouw de parmaham om de witlof heen. Doe dit met alle stronkjes en leg in een ingevette ovenschaal.

5. Strooi dan wat paneermeel over de witlof en eventueel extra geitenkaas of feta. Doe 20 graden in de oven, of langer totdat de witlof gaar is (met een vork moet je de witlof gemakkelijk kunnen inprikken) en de parmaham licht knapperig.

Lekker met een frisse salade en aardappeltjes!

Lekker ite! En genieten!

Zin in een lekker stamppot? Dan is deze witlof stamppot met ham en kaas ook een aanrader!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *