wentelteefjes maken
Ontbijt,  Zoet

Wentelteefjes

Goeeeiemaandag allemaal! Hierbij nog even mijn ontbijt. Ik zit helemaal met mijn neus in mijn website 👃 (lees: SEO leren begrijpen en toepassen), dat ik bijna vergeet dit lekkere recept met jullie te delen!

Deze wentelteefjes heb ik gemaakt van een oud stuk ‘winter weelde’ brood. Dit is een brood die hier in de buurt wordt gebakken door een bakker. Het brood is namelijk gemaakt van volkoren tarwemeel, rozijnen, cashewnoten en mokka-extract en krijgt daardoor een heerlijke warme, winterse smaak! Als wentelteefje deed hij het ook goed. Voor mensen die in noord-west Friesland wonen: dit brood kun je onder andere kopen bij Bakkerij Wijnsma in Stiens, Sint Annaparochie en Berltsum.

wentelteefjes maken
Lekker met aardbeien en frambozen!

Wentelteefjes kreeg ik vroeger wel eens, maar dan vaak van gewoon oud brood. Ik vond het een ware traktatie! Maar als je ze maakt van suikerbrood, nou mensen dan weet je niet wat je proeft. Zo lekker! Met een bolletje ijs en eventueel gekarameliseerde appeltjes heb je in 10 minuten een geweldig dessert! Ben jij ook zo gek op wentelteefjes?

Ingrediënten voor 4 wentelteefjes:

4 stukken brood (bijvoorbeeld suikerbrood)
250 ml melk
2 eieren
Kaneel
Poedersuiker
Boter om in te bakken
Een handje aardbeien in partjes

Zo maak je ze: 

Doe in een schaal de melk, eieren en kaneel. Bij gewoon brood doe ik er een tl Suiker bij, omdat het anders wat smaakloos wordt. Vervolgens kluts je de ei, kaneel en melk door elkaar tot een egaal mengsel. Leg het eerste stuk brood in het ei-mengsel en laat helemaal doordrenken. In een koekenpan laat je een tl boter warm worden. Leg hierin het stuk brood. Doe dit met alle sneetjes brood. Je kan ongeveer 2-4 stukjes per keer bakken. Zorg ervoor dat het brood goudbruin wordt aan beide kant, maar niet zwart! Dus let goed op. Bespreken de wentelteefjes met poedersuiker en aardbeitjes! Een feestje!

Suikerbrood-wentelteefjes als dessert: Ik bak dan een appel in kleine partjes met 2 el honing in een andere koekenpan en laat de appeltjes na 5 minuten bakken zacht worden. Serveer één suikerbrood-wentelteefje per persoon met hierbij een bol vanille- of kaneelijs, de warme appeltjes en poedersuiker. Want warm en koud is toch een top combinatie!

Wentelteefjes suikerbrood
In 5 minuutjes klaar!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *