volkoren speltwraps
Diner met vlees

Volkoren speltwraps met lamsgehakt

Deze zelfgemaakte volkoren speltwraps met lamsgehakt zijn een ware traktatie. Een echt weekendgerecht dat gezond en voedzaam is, maar waar je in het weekend gewoon zin in hebt. Ik ben zo gek op lamsgehakt! Overigens jammer dat het moeilijk verkrijgbaar is. Hou jij ook zo van die specifieke lams-smaak?

Nog even en het weekend staat weer voor de deur. ✌️ Vandaag heb ik mijn laatste werkdag voor de vakantie met een gezellige afsluiting met mijn collega’s. Want het einde het van het schooljaar is weer aangebroken. Heerlijk 5 weken vakantie. Dus dat betekent lekker veel koken en leuke dingen doen!

Leuk om zelf eens tortillawrapjes te maken!

Ingrediënten voor 12 wrapjes

250 gram volkoren speltmeel (of tarwebloem)
1 tl zout (himalaya)
150 ml lauwwarm water
2el olijfolie
1 el bakpoeder

De vulling:

300 gram lams of rundergehakt
1 rode ui
Een teentje knoflook
4 paprika’s in verschillende kleuren
2 el baharat @Euroma
Halve tl kaneel poeder
Halve el gemalen komijnzaad
1/2 tl Cayennepeper

Skyrrsausje:

3 el skyrr
1/4 tl gedroogde munt
1/2 tl gedroogde dille 
1 tl knoflookpoeder
Peper en zout

Zo maak je het:

Doe de ingrediënten van de wraps in grote kom. Kneed dan met een mixer met deeghaken 5 minuten door tot een deegbal. Zet het deeg vervolgens afgedekt voor een half uur in de koelkast. 
Snijd de paprika’s in reepjes en de ui en knoflook snipper je. Meng de kruiden daarna door het gehakt en bak het gehakt rul met de ui en de knoflook. Haal het gehakt uit de pan en bak de paprika 10-15 minuten tot gaar.

Maak het sausje van skyrr, knoflookpoeder, gedroogde munt, gedroogde dille en peper. 
Rol nu van het deeg een lange sliert en snijd 12 gelijke stukjes van het deeg. Maak balletjes van de stukjes deeg en rol met een deegroller (en veel bloem tegen het plakken) tot platte ronde wrapjes. Bak de wrapjes in een hete pan, zonder olie. Per kant bak je de wraps twee minuten aan. Bak ze niet langer dan dat, want dan worden ze heel hard en niet meer te buigen. Ik houdt ze warm op een bord dat in een pan met heet water op het vuur staat (met op de wraps een deksel). Handig!

Tot slot vul je de wrapjes met gehakt, paprika, feta, tomaat en het skyrr-sausje.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *