Volkoren Pancakes met honing
Lunch,  Ontbijt,  Zoet

Volkoren pancakes met honing

Het is alweer bijna aan het einde van de maand mei, dus dat werd weer tijd voor de Swiepswoepswap van Mandy (van Mandyandmore.nl). Ik werd gekoppeld aan foodblogger Renate van Foodlovelivebeing.nl. Zij is een ware pancakequeen, dus dat kon maar een ding beteken: ik ga pancakes maken! Ik pakte haar basisrecept voor pancakes en maakte hiermee deze volkoren pancakes met honing van. En lekker dat het was…

Naast de honing die ik over de pancakes heb gedrizzeld, had ook nog aardbeien en banaan in de koelkast liggen en vind ik een schep skyr of Griekse yoghurt ook altijd heel lekker op dit soort dikke pancakes. Een echt stevig ontbijt waar je blij je bed voor uitstapt.

Volkoren Pancakes met honing

Dat de pancakes gemaakt zijn met volkoren meel, betekent dat ze voedzaam zijn en dat je je lang verzadigd voelt. Naast een ei en Griekse yoghurt zit er nog een schepje suiker en bakpoeder en je bent klaar. Ik maakte, op advies van Renate, het beslag alvast de avond van tevoren te maken.

Zoals je misschien wel weet ben ik op dit moment druk in de weer met Kefir. Het maken van kefir wel te verstaan. Heel simpel, want het plantje doet zijn werk en fermenteert gewone melk naar een zure drank die erg goed voor je darmen is (en nog voor veel meer andere dingen!). Deze kefir moest ik natuurlijk wel toevoegen aan het recept van Renate. Want zij gebruikt Griekse yoghurt, dus dat komt in de buurt van kefir.

Het beslag van deze pancakes is heel dik en maakte ik net zoals Renate zelf de avond van te voren. Hierdoor wordt het nog iets dikker. Met de kefir krijg je echt er wel een iets dunner beslag dan met dikke, Griekse yoghurt. Dat nam ik voor lief. Hoewel ik het met kefir heb geprobeerd en dat heel goed uitpakte, ga ik er niet vanuit dat jij geen kefir hebt, dus heb ik volledig het recept van Renate genomen. Goed, we gaan los!

Volkoren Pancakes met honing

Ingrediënten voor 5 tot 6 kleine volkoren pancakes met honing:

150 gram Griekse yoghurt
75 gram volkoren tarwemeel
1 tl bakpoeder
een ei
1 tl vanillesuiker

Zo maak je het:

  1. Meng alle bovenstaande ingrediënten met elkaar en klopt een een mixer tot een heel stevig beslag.
  2. Zet het beslag een half uur tot een nacht in de koelkast afgedekt weg.
  3. Maak een droge koekenpan goed warm. Schep met een eetlepel per pancake een lepel beslag in de pan. Maak 3 per keer ongeveer.
  4. Bak de pancakes aan beide zijdes ongeveer 1,5 tot 2 minuten, totdat de pancakes er mooi goudbruin uitzien. halverwege draai je ze om. Doe dit heel voorzichtig met een spatel, zodat niet de hele pancake uit vervormd raakt.
  5. Als je ze aan beide zijdes goudbruin hebt gebakken, top je de pancakes af met bijvoorbeeld honing, fruit of zoals ik zelf heeel lekker vindt: ouderwetse schenkstroop.

    Eet smakelijk!
Volkoren Pancakes met honing

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *