Diner vega,  Lunch

Volkoren flatbread met gegrilde aubergine, feta en muhammara

Vandaag deel ik een Lunch ideetje met je. Want sinds de lockdown in maart vorig jaar lunch ik veel vaker thuis dan voorheen. En je weet wat corona kan doen met je gewicht. Makkelijk om daar corona de schuld van te geven, want elk pondje gaat toch uiteindelijk door het mondje. Daar deel ik vandaag een lekker gezond lunch recept met je: de Volkoren flatbread met gegrilde aubergine, feta en muhammara.

Het is makkelijk en snel te maken, zodra je de ingrediënten in huis hebt. Met een grillpan grill je de plakken aubergine en verder is het een kwestie van de flatbread verwarmen, beleggen en eten. Handig als je een drukke thuiswerkdag hebt.

Muhammara is een heerlijk smeersel dat je zelf kunt maken. Maar voor deze snelle hap gebruikte ik muhammara uit een bakje. De smaak is zoet, hartig en met een fijne korrelige structuur die ontstaat door gemalen walnoten. Het is een mengsel van walnoten, gegrilde paprika en granaatappelpitjes.

Feta zorgt voor een zoute smaak, en daarvooe heb je helemaal niet veel feta nodig. Uiteraard gebruik ik volkoren flatbread, omdat dat meer vezels en dus een meer verzadigd gevoel geeft dan flatbread van witte bloem. De aubergine is natuurlijk een groente en zorgt ervoor dat je direct lekker veel vitamine uit groente binnenkrijgt. De krokante kikkererwten zijn lekker pittig gekruid en geven extra voedingsstoffen én bite aan het geheel.

Ik zal je vertellen hoe je deze flatbread zelf maakt.

Flatbread met muhammara, gegrilde kikkererwten en gegrilde aubergine

Ingrediënten voor 2 x Volkoren flatbread met gegrilde aubergine, feta en muhammara: (2 pers.)


1 aubergine
100 gram muhammara
2 flatbreads volkoren
50 gram feta
Zonnebloemolie
75 gram kikkererwten
1 tl paprikapoeder
1 tl gemalen komijn
30 gram granaatappel pitjes
20 gram koriander
Peper en zout

Zo maak je het:


1. Bak de kikkererwten in een koekpan krokant met 2 el olie en de gemalen komijn en paprikapoeder en een snuf zout.
2.Snijd de aubergine in plakken van een halve cm. Bestrijk de plakken met olie en breng op smaak met peper en zout.
3.Grill in een grillpan de aubergine plakken gaar en met mooie grillstreepjes.
4.Verwarm in een koekenpan, magnetron of oven de flatbread en besmeer met muhammara, dan leg je hierop de warme, gegrilde aubergine, verbrokkel de feta, en strooi verder de kikkererwten en de granaatappelpitjes erover heen en als laatste fijn gesneden koriander.


Eet smakelijk!

Flatbread met muhammara, gegrilde kikkererwten en gegrilde aubergine

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *