
Viscurry
Zo, het is weer maandag. En terwijl je misschien weer naar je werk gaat, hebben de juffen en meesters onder ons lekker een weekje vrij. En ja, laat ik ook docent zijn en dus genieten van een weekje vrij. Dat betekent voor mij lekker veel koken, experimenteren met ingrediënten en fotograferen.
Nu kan ik mij best in jou verplaatsen en heb ik een snelle, gezonder doordeweekse maaltijd voor je bedacht. De inspiratie komt uit het goed gewaardeerde recept: curry madras, van mijn website. Toen in dit recept weer eens ging maken en ik in de supermarkt liep zag ik zon grote vrieskist met garnalen, zalm en mosselen om te scheppen. Deze vis- en zeevruchten gebruik ik vaak in deze lekkere risotto. Om een lang verhaal kort te maken: ik kocht geen kip maar vis- en zeevruchten. En dat was me toch lekker!

Je kunt het in 30 minuten maken en dan heb je een heerlijk en gezond maaltje op tafel. Wat denk je ervan? Proberen?
Ingrediënten voor viscurry voor 2 personen:
200 gram zilvervliesrijst
3 el curry madras kruiden
1 el garam massala
1 courgette
3 paprika’s
1 rode ui
2 tenen knoflook
250 gram zalm, garnalen, zeevruchten naar keuze (diepvries)
1 el citroensap
200 ml kokosmelk
200 gram peultjes
Zout, rode peper
2 cm gember
Zo maak je het:
- Bak de vis/garnalen aan in een hete pan met wat olie. Voeg direct een gesnipperd teentje knoflook, 1 el curry kruiden, 1 cm geraspte gember en een snufje zout toe. Als de vis- en zeevruchten net gaar zij haal je alles uit de pan en legt het op een bord.
- Snipper de ui en snijd de paprika en courgette in blokjes.
- Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en laat even nastomen met de deksel op de pan.
- Bak de gesnipperde ui, een teen knoflook en 1 cm fijngesneden gember aan, voeg de groentes toe en bak een paar minuten in wat olie.
- Bak dan 2 el curry madras kruiden en een el garam massala in de pan aan. Laat zo de kruiden op smaak komen.
- Voeg dan de kokosmelk en eventueel wat water toe en laat het geheel pruttelen.
- Snijd de puntjes van de peultjes en kook in 5 minuten in een pan met water beetgaar.
- Kook de curry nog even door en voeg dan de vis hieraan toe, zodat de zalm en garnalen nog even mee verwarmen.
- Serveer de viscurry apart met de rijst en de peultjes. Maak af met schijfjes rode peper. Lekker ite!


