vis traybake
Diner met vis

Vis traybake

Vandaag een superlekker en gemakkelijk recept met vis: de vis traybake. Ooit maakte ik de Spaanse traybake van 24kitchen en bedacht dat dit ook prima met vis zou kunnen. Het fijne is dat je alles op één plaat in de oven gooit, dus dat je verder geen potten of pannen nodig hebt. 👌 De kruiden en groentes heb ik aangepast op de smaak van vis e voila! Dikke aanrader, want dit is echt mijn lievelings gerecht met vis! 🐟

Ingrediënten vistraybake voor 2/3 personen:

500 gram krieltjes
2 moten zalm
200 gram kabeljauw
1 halve chorizoworst
1 rode, 1 groene, 1 gele paprika
1 courgette
1 citroen
1 venkel
1 teen knoflook
1 tl Viskruiden met zout of alleen zout
Tijm/dille
Zwarte peper
3 el zonnebloemolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200 graden voor. Halveer dan de krieltjes, snijd de groentes in grove stukken, de chorizo ontvellen en vervolgens in schijfjes snijden. Schaaf de citroenschil van de citroen en pers de citroen uit. Leg de groentes en aardappeltjes daarna op een ovenplaat en meng dit met de zonnebloemolie, de helft van de citroensap, knoflook, viskruiden en de zwarte peper. Bak de groentes 30 minuten in de oven. Snijd ondertussen de vis in grote blokken en kruid met de viskruiden, peper, citroensap en citroenschil. Leg in de laatste 8 minuten van de baktijd de vis op de bakplaat en laat nog 8 minuutjes meebakken. Alles is op hetzelfde moment klaar. Tot slot serveer ik bij dit visgerecht een fris sausje van skyr met een snufje gedroogde tijm, een snufje gedroogde munt, peper en zout. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *