Vijgen-jam-met-kaas
Uncategorized

Vijgenjam maken

Weet je wat zo lekker aan vijgenjam is? Het is de knispering in je mond die ervaart als je vijgenjam eet. Vijgenjam is verder zoet en heeft een zachte smaak. Lekker met burrata en rucolapesto op een stokbroodje, maar ik ken nog vele andere mogelijkheden die je met deze jam kan doen. Dus zeker een tip: vijgenjam maken!

Natuurlijk kun je de jam lekker op een broodje of croissantje eten of in een havermoutpap of rijstepap. Of wat dacht je ervan om de jam als basis van een saus te gebruiken bij wild zoals eend of gans. Die zoete smaak combineert dus ook erg lekker met vlees. Maar ook met een oud stukje kaas met zoutkristallen. En op een borrelplank met nog meer kaasjes. Kortom: legio mogelijkheden!

Jam is de perfecte manier om een overdaad aan vijgen te verwerken en later weer te eten. Makkelijk om te maken en bovendien leuk om te maken. Misschien wel met kinderen, om te zien hoe jam gemaakt wordt. Makkelijk en lekker warm op een herfstige zondag. Dan nu het recept!

Voor 4 potten vijgenjam:

1 kilo vijgen
600 gram geleisuiker
5 el citroensap
Snufje zout
4 uitgekookte jampotten


Zo maak je het:

1.  Was de vijgen en snijd de steeltjes er vanaf. Snijd de vijgen ik stukjes en doe in kookpan.

2. Voeg de suiker er aan toe en kook 10 minuten door, voeg de citroensap ook toe en wat zout.

3. Pureer de jam met een staafmixer en proef even. Vind je de jam zoet en fris genoeg? Anders voeg je nog wat citroensap toe.

4. Schenk de jam in de wek- of jampotten, deksel er op en zet ze over de kop af te koelen.

Vijgenjam maken

En wat je nog meer met vijgen kunt? Wat dacht je van vijgen op de flammkuchen, vijgen in een salade of als borrelhapje op de bbq. Ga jij ook vijgenjam maken?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *