Diner met vlees

Venkelstoof met kip en citroen

Stoven is in deze tijd van het jaar toch wel het ultieme comfort food. We zijn veel thuis in deze periode en het is dan helemaal niet erg als er een paar uren een stoofpan op het gasstel staat te pruttelen. De smaken die uit de keuken komen met deze Venkelstoof met kip en citroen is zo fris en lekker!

Het recept bevat niet heel veel ingrediënten en zit bomvol smaak. De venkel is zacht en de citroen en kip zijn een ‘match made in heaven’. De rozemarijn is lekker kruidig en de room maakt het geheel net een beetje romig. Wij hebben dit gerecht sindsdien regelmatig gegeten, zo lekker vinden wij deze smaken. We eten sowieso al vaak venkel en citroen en deze stoof is eigenlijk een verzameling van al onze favoriete smaken.

Maak jij deze Venkelstoof ook eens?

Venkelstoof met citroen en kip

Ingrediënten Venkelstoof met kip en citroen (2 a 3 personen):

3 venkels
500 gram kippendij of kippenpoot
1 grote witte ui
15 gram verse rozemarijn
300 ml witte wijn
1 tablet Kippenboullion
1 citroen
2 tenen knoflook
75 ml slagroom
1 el maïzena
Peper en zout

Zo maak je het:

1. Bak in wat olie de kip om en om goudbruin in een braadpan of hapjespan. Bestrooi royaal de kip met peper en zout. Haal de kip uit de pan.

2. Was en snijd de venkels in dunne plakjes. Snijd de ui en knoflook in fijne blokjes. Bak in de braadpan de ui en knoflook kort glazig. Voeg de venkel toe en bak mee.

3. Blus de groentes af met de witte wijn, voeg het boullionblokje toe, het sap en schil van de citroen en fijngesneden rozemarijn.

4. Doe de kip weer in de pan en zorg ervoor dat het net onderstaat (eventueel een beetje water toevoegen) . Laat het geheel nu 30 minuten net tegen de kook aan sudderen en nog eens 15 minuten met de deksel van de pan af.

5. Haal met een schaaltje wat vocht uit de pan meng met de maizena. Voeg de maizena toe aan de stoof en kook nog eens 10 minuten door.

6. Voeg als laatste slagroom toe en eventueel nog wat zout en peper. Lekker met potatoe wedges of rijst.

Lekker ite!

Vond je dit al lekker? Deze pindastoof met kippendij is ook heerlijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *