Vegetarische halloumi traybake
Traybake is het ultieme, snelle gerecht dat ja 10 minuten voorbereidingstijd zo in de oven schuift. Je hebt je handen vrij om alvast alles klaar te zetten, op te ruimen of even een wasje te draaien. Handig hoor, super efficiënt. Na een super lekkere Spaanse traybake met kip en chorizo, maakte ik een nieuwe hit: Vistraybake met venkel en zalm. Nu tijd voor de Vega variant: Vegetarische halloumi traybake met midden-oosterse kruiden. Yum!
Deze traybake is dus snel, maar ook gezond. Veel groentes, geen vlees en je kunt het serveren met een beetje volkoren couscous. Voedzaam en kleurrijk!
De groentes grill je lekker 30 minuten en in de laatste 10 minuten voeg je pas de tomaatjes en halloumi toe.
Maak jij deze lekkere traybake ook eens?
Ingrediënten Vegetarische halloumi traybake voor 2 personen:
3 paprika’s
1 courgette
1 aubergine
200 gram halloumi
2 tenen knoflook
1 el baharat
1/2 citroen
300 gram tomaatjes aan de tak
Olijfolie
Voor erbij:
150 gram volkoren couscous of krokant gebakken aardappeltjes.
Zo maak je het:
- Zet de oven alvast op 200 graden.
- Snijd de paprika’s in 6 stukken, lekker grof. Snijd ook de courgette en aubergine in grove blokken.
- Leg op een overplaat met bakpapier: De paprika, courgette, aubergine en meng met 2 el olijfolie, 2 geperste tenen knoflook, peper, zout, sap van een halve citroen en een 1 el baharat. Zet in het midden van de oven voor 30 minuten.
- Snijd de halloumi in plakjes van 1/2 cm dik. Besprenkel de tomaten met olijfolie, peper en zout.
- In de laatste 7 minuten voeg je de tomaatjes en halloumi toe aan de traybake en zet je de grillstand aan. Grill de traybake de laatste 10 minuten bovenin de oven. De halloumi moet goudbruin zijn. Lekker met couscous en koriander.
Tip: Heb je geen goede grill in je oven? Dan kun je de halloumi beter apart grillen in een droge, hete pan. Kort grillen, totdat de buitenkant goudbruin is en de binnenkant nog zacht. Dan leg je ze na het grillen op de traybake.
Lekker ite!