couscoussalade
Diner vega

Vegetarische couscoussalade

Een lekkere snelle, groente-rijke maaltijd voor deze doordeweeks dinsdag. Wij eten het ongeveer 1 keer in de twee weken. Meestal maak ik deze Vegetarische couscoussalade met bijvoorbeeld halloumi of (gebakken)feta, soms met lamsworstjes en een yoghurtsausje šŸ˜.

Het is een mix tussen een warme maaltijd en een salade. Je serveert hem dus lauwarm, of koud. Dan kun je de salade mooi tante voren maken. Makkelijk en je bent maar 20 minuten kwijt om te maken.

Lekker bij een bbq of een picknick.

Maak het ook eens, succes verzekerd!

Ingrediƫnten Vegetarische couscoussalade voor 2 personen:

180 gram couscous (volkoren)
1 tl ras-el-hanout
1 tl baharat
Een handje rozijnen
2 paprika’s
1 Courgette
1 venkel
100 gram tomaatjes
10 cm komkommer
100 gram feta
Verse kruiden; peterselie, munt
Peper& zout

Zo maak je de couscoussalade:

  1. Snijd de courgette, venkel en paprika in blokjes.
  2. Bak de gesneden groentes in een koekenpan met een eetlepel zonnebloemolie. Breng de groentes op smaak met zout peper en eventueel knoflook.
  3. Meng de couscous met de ras-el-hanout, baharat en rozijnen en doe in een grote schaal. Schenk kokend water op de couscous, zodat de couscous Ć©Ć©n vingertop onder water staat. Leg over de schaal een schone theedoek en daarop een bord. Laat 5 min wellen.
  4. Ondertussen snijd je de komkommer, tomaten, feta en verse kruiden .
  5. Meng de groentes met de couscous en de saladegroentes en top af met feta en verse kruiden. Lekker ite!

Simpel he? En lekker voedzaam. Wil je eens wat minder koolhydraten proberen? Dan kun je deze bloemkoolcouscous proberen. Met de helft minder koolhydraten. Lekker met een halloumspies erbij.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *