vegan rendang pizza
Diner vega

Vegan rendang pizza

Met een Indonesische tjendol in mijn hand lig ik op een ligbedje op het strand van Bali. Zonet nog vanaf de massagebank gerold, naast me ligt mijn vriendinnetje @Marouschka. Ze vraagt me wat ik van de vegan rendang pizza vond die we gisteravond tijdens zonsondergang onder een palmboom op het strand aten. Ik antwoord met dat dit echt een mega uitvinding is; vegan rendang, gemaakt van jackfruit op een lekkere groentepizza van Magioni! Dit moeten we in Nederland snel eens namaken..

Pats!* Opeens ontwaak ik uit mijn droom.

Was dat maar waar: Wij samen op wellness vakantie naar Bali! In onze dromen.. Maar dromen komen soms uit toch? Gaat Magioni onze droom werkelijkheid maken? 8 dagen naar Bali met dit te gekke recept, dat wij samen hebben bedacht en geproefd. Zo ontzettend lekker zo’n Indonesische vegan rendang op een courgettepizza van Magioni! Afgetopt met geraspte kokos, rode peper, koriander en dippen in kokosmelk.

De pizza hebben we met een kwastje ingesmeerd met olie, knoflook en koriander waardoor de pizza tot een knoflook-korriander naan omgetoverd wordt. Helemaal passend bij die lekkere Indonesische, vegan rendang!

Lust je geen koriander? Dan kun je dir vervangen met peterselie.

Maak jij dit fantastische magioni recept ook eens?

Dit heb je nodig voor 2 vegan rendang pizza’s:

2 courgettepizza’s (Magioni)
1 blik 400 gram jackfruit
1 ui
300 ml kokosmelk
1x boemboe rendang (100 gram)
30 gram kokosrasp
1 rode peper
2 el Ketjap Manis
15 gram koriander
50 ml zonnebloemolie
1 teen knoflook
peper & zout

vegan rendang pizza

Zo maak je het:

  1. Fruit in een braadpan met een el olie een gesnipperd uitje aan en voeg de rendang boemboe toe. Bak dit aan, zodat de smaken en geuren vrij komen.
  2. Laat dan de inhoud van 1 blik jackfruit toe uitlekken en spoel met koud water in een zeef onder de kraan. Doe de jachtfruit te aan de boemboe en voeg daarnaast ook 250 ml kokosmelk, 200 ml water en 2 el ketjap toe. De boemboe is al vrij pittig, maar als je van heet houdt, kun je bij deze stap wat fijngesneden rode peper toevoegen.
  3. Laat de jackfruit 45 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan. En daarna nog ongeveer 15 minuten met de deksel van de pan af. Check of de saus nu lekker ingekookt en dik is en trek dan met 2 vorken de jackfruit uit elkaar tot draadjes.

4. Zet de oven aan op 220 graden. Meng 50 ml zonnebloemolie met een geperst teentje knoflook, gehakte koriander, peper en zout. Smeer vervolgens met een kwastje deze kruidenolie over de twee courgettepizza’s en bak de pizza voor 4 minuten in de oven.

5. Beleg dan de pizza’s met de rendang en bak in 8 minuten af in de oven.

6. Top de pizza’s af met gehakte koriander, in ringetjes gesneden rode peper en gemalen kokos. Serveer de pizza’s met een bakje kokosmelk om in te dippen!

Genieten!

Ben je nog niet uitgegeten van die lekkere groentepizza’s? Deze gezonde pizza met kipshoarma en deze parmaham met asperges vind ik ook toppers!

Vegan rendang pizza

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *