vegan rendang
Diner vega

Vegan Rendang met Naan

Wauw, wat een verrassing! Afgelopen maandag kregen Marouschka en ik een wel heel mooi bericht: Wij hebben een volledig verzorgde Wellness reis naar Bali gewonnen! 8 dagen samen genieten op een tropische bestemming. Onder het genot van deze Vegan Rendang met Naan droom ik al even weg van de gedachte dat wij over een half jaar op Bali zitten.

Dit was echt een mega verrassing, al hebben we wel heel erg ons best gedaan om een creatief en lekker gerecht te bedenken en dit mooi in beeld te brengen. Het gerecht dat we hiervoor bedachten in een snelle brainstorm was een bloemkoolpizza met Indonesische, vegan rendang. Afgemaakt met rode peper, koriander, kokosrasp en dippen in kokosmelk.

Deze vegan rendang is zo lekker dat je hem ook goed bij rijst of naan kunt eten. Vandaar dat ik in dit recept het maken van naan en vegan rendang van jackfruit combineer.

Mijn tip: maar een hele grote portie vegan rendang en zet een paar porties in de vriezer en een paar in je koelkast. Je kunt de rendang dan eten op een patatje, bij een kom rijst met groentes, op een pizza en in een lekkere salade met naan. Dan nu het recept van vegan rendang met naan:

Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten wachten

vegan rendang

Ingrediënten voor 3 naan:

100 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram plantaardige yoghurt
1 tl zout
1/2 tl gemalen korianderzaad

Ingrediënten voor de rendang:

2 blikken jackfruit = samen 800 gram
1 grote ui
500 ml kokosmelk
2x boemboe rendang (100 gram)
60 gram kokosrasp
1 rode peper
4 el ketjap
20 gram koriander

Zo maak je de vegan rendang:

  1. Fruit in een braadpan de gesnipperde ui aan en voeg de rendang boemboe toe.
  2. Bak dit aan zodat de smaken en geuren vrij komen.
  3. Voeg dan de inhoud van 2 blikken jackfruit toe, 500 ml kokosmelk, 300 ml water, gesnipperde rode peper naar smaak en 4 el ketjap toe aan de boemboe.
  4. Laat dit 45 minuten sudderen en stoof nog eens 15 minuten met de deksel van de pan af. Trek dan met 2 vorken de jackfruit uit elkaar tot draadjes.

Zo maak je de naan:

Meng alle ingrediënten voor de naan met elkaar. Eerst met een vork, want dan plakt het nog heel erg! En dan met de handen kneden tot een grote deegbal. Snijd het deeg in drie gelijke stukken en maak balletjes van de stukken deeg. Rol uit met een deegroller bestrijk met olie aan beide zijdes en bak in een hete grillpan ook aan beide zijdes goudbruin.

Serveer de naan direct en dien hierbij de warme vegan rendang op. Bestrooi de rendang met in ringen gesneden rode peper, gehakte verse koriander, kokosrasp en eventueel wat extra kokosmelk. De naan is nu op z’n lekkerst.

vegan rendang

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *