Vegan rending met kokosrijst
Diner vega

Vegan rendang bowl met kokosrijst

Het is mijn verjaardag! Ja echt, in deze tijden is dat wel even anders. De plannen veranderen steeds en dat maakt het lastig om er wat moois van te maken. Toch ga ik, als het lukt, binnen de regels die ons sinds gister zijn toegekend, er een mooie paar dagen van maken. Deze bowl met vegan rendang bowl met kokosrijst is wat mij betreft dan ook een perfecte verwen-diner voor de tijd dat je straks weer je eigen kost moet koken.

Er zit een heel verhaal aan dit gerecht vast. De vegan rendang die heb ik namelijk samen met Marouschka, mijn lieve vriendinnetje, op een pizza van Magioni gedaan en er echt een mega lekkere pizza van weten te maken. Een topper die echt veel door jullie wordt gemaakt. Dat we met die pizza een reis naar Bali hebben gewonnen was een mega verrassing! Op dit moment, vandaag 15 oktober 2020, hadden wij mijn verjaardag op het mooie Bali gevierd. Helaas mocht deze reis eerst nog niet doorgaan. Maar we hopen volgend jaar alsnog die kant op te vliegen en te genieten van een wellnessvakantie met Indonesische kookworkshops! Woehhh, inspiratie!

Terug naar dit gerecht. Als ik die pizza rendang maak, maak ik vaak een dubbele hoeveelheid vegan rendang. Dit gebruik ik dan voor zo’n verrukkelijke bowl met kokosrijst. Deze rijst is van Tilda en kun je gemakkelijk in een paar minuten opwarmen. De rijst is al gestoomd en heeft in dit geval een heerlijk subtiele kokossmaak! Naast rijst en rendang heb ik ingelegde rode kool en ingelegde komkommer gemaakt. De koriander en gebakken uitjes smaken heerlijk bij die pittige, maar romige rendang. Boontjes daarbij, ook voor de vitamines en je hebt een lekker gezondere, vegetarische maaltijd.

De rijst is dus echt makkelijk te maken als je snel moet en deze ‘restjes’ vegan rendang al klaar hebt staan. Een dag van tevoren maak je alvast de komkommer en rode kool klaar. De boontjes alleen even koken en de rijst opwarmen en je hebt in 15 minuten je maaltijd klaar!

In dit recept ga ik ervan uit dat je een deel van je gemaakte vegan rendang al klaar hebt liggen. Maar moet je het nog maken? Dan kun je het recept krijgen als je hieronder op de ingrediëntenlijst op ‘vegan rendang’ klikt.

Vegan rendang bowl met kokos rijst
Lekker vegan, maar dat heb je helemaal niet door!

Ingrediënten voor Vegan rendang bowl met kokosrijst (2 pers.)

200 gram rode kool
1/2 komkommer
350 gram haricots verts
1x tilda kokos rijst
300 gram vegan rendang
gebakken uitjes
200 ml azijn
1 el suiker
1 el zout
Koriander

Zo maak je het:

  1. Voorbereiding: Was de rode kool en snijd met een mes of mandoline heel fijn. Was ook de komkommer, halveer en verwijder de natte kern. Snijd de komkommer dan in halve maantjes.
  2. Doe de komkommer in een bakje en de rode kool ook in een schaal of bakje. Meng 200 ml water met 200 ml witte wijn azijn, het zout en de suiker in een kom. Overgiet de schaal met komkommer met het water/azijn mengsel en doe dit ook bij de schaal met rode kool. Dek beide af en zet een paar uur tot een nacht in de koelkast.
  3. Op de avond zelf: Was de haricots verts boontjes en punt ze.
  4. Verwarm de vegan rendang in de pan waarin je het hebt bewaard.
  5. Kook de boontjes in gezouten water in ongeveer 10 minuten gaar.
  6. Verwarm de gestoomde kokos rijst in de magnetron voor 2 minuten.
  7. Doe in de twee kommen de rijst, een deel van de rode kool, de komkommer en hierop de vegan rendang. Snijd de koriander fijn en sprenkel over het geheel heen. Doe de gebakken uitjes over de rendang heen voor een lekkere bite.
  8. Lekker ite!
Vegan rendang bowl met kokos rijst
Vrolijke en gezonde bowl!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *