vega pompoenlasagne
Diner vega

Vega pompoenlasagne

In de herfst vind ik het heerlijk om pompoen te eten. Mijn vriend iets minder, maar heeft dit jaar al op 4 verschillende manieren pompoen gegeten. Leuk hé, zo’n vriendin die alsmaar nieuwe gerechte uit wil proberen :p. Maar goed, deze vega pompoenlasagne was erg lekker. Maar niet in één keer..

Op de verpakking van de pompoenlasagnebladen zouden de bladen in 25 minuten wel gaar moeten zijn. Dat waren ze niet, de hard, rauw bijna. Vandaar dat ik ze de tweede keer voorgekookt heb en wat langer in de oven heb gedaan. Toen was het recept raak en kan ik het eindelijk met jullie delen!

Deze lasagne is koolhydraatarm en vegetarisch. De lasagnebladen zijn vervangen door dunne schijven pompoen die ik zo bij de Albert Heijn kocht. En ik heb voor het eerst vegetarisch gehakt gebruikt (van de vegetarische slager deze keer, zelf gekocht). Want naar dit gehakt was ik als vleeseter ook heel benieuwd.

Ik vind lasagne zo’n ultiem comfordfood gerecht. Warme, kruidigde saus met kaas uit een grote schaal. Alles uit een grote schaal of plaat is toch genieten. Verder, naast het vega gehakt en de pompoenbladen is dit recept een basisrecept voor lasagne met lekker veel groentes en rijk aan smaak. Lekker en verantwoord genieten. Bechamelsaus in een lasagne vind ik op z’n tijd wel lekker, maar dit kan ook heel machtig worden. Dus in dit geval lekkere zachte geitenkaas, wat ik een top ingrediënt in lasagne vind.

Onze ervanring met het vega gehakt was dat we het verschil niet (mijn vriend) tot bijna niet (ik) hebben gemerkt met echt rundergehakt. Ik had het gehakt ook goed op smaak gebracht en het ging helemaal op in de saus. Zeker voor herhaling vatbaar!

Probeer jij deze vega pompoenlasagne ook eens? Zo maak ik mijn lasagne het liefst!

pompoenlasagne

Ingrediënten vega pompoenlasagne 2-3 personen:

200 vega gehakt
200 gram gezeefde tomaten
400 gram tomatenblokjes
250 gram cherrytomaatjes
150 gram zachte geitenkaas
1 rode ui
350 gram pompoen lasagebladen (ah)
1 courgette
bol mozzarella (light)
1 puntpaprika

Smaakmakers:
Snufje kaneel
2 tenen knoflook
2 el Italiaanse kruiden
1/4 rode peper zonder zaadlijst
1 el gemalen komijn
Zout en een tl suiker
1 glas rode wijn

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de plakken pompoen in gezouten water totdat ze helemaal gaar zijn. (ongeveer 10-15 minuten).
  3. Bak in wat olie fijngesneden rode ui, gesneden rode peper, fijngesneden knoflook, gemalen komijn, kaneel en Italiaanse kruiden.
  4. Voeg de tomatenpuree toe aan de groentes en laat ontzuren in de pan. Doe dan de rode wijn en suiker erbij en bak aan. Voeg de in blokjes gesneden courgette en puntpaprika toe en bak aan.
  5. Dan doe je de passata en tomatenblokjes erbij en breng op smaak met zout. Halveer de tomaatjes en doe bij de saus, en ook het vega gehakt voeg je toe. Laat dit even sudderen.

6. Vet een ovenschaal in en schep een laagje saus in de ovenschaal, dan de gare plakjes pompoen, hier doe je de geitenkaas overheen. Dan een laagjes saus, een laagje pompoen, een laagje saus, pompoen en als laatste weer saus.

7. Schuif de poempoenlasagne 30 minuten in de oven. In de laatste 5 minuten doe je de mozzarella in plakjes op de lasagne en zet je de oven op grillstand. (heb je die niet? dan doe je de lasagne er al vanaf het begin op).

Lekker ite!

pompoenlasagne

Deze vega pompoenlasagne is lekker, maar wat dacht je van een quiche met pompoen? Super lekker!!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *