Curry paneer
Uncategorized

Vega Curry Paneer

Deze vega curry paneer heb ik bedacht naar aableiding van een dinertje met vriendinnen in een Indiaas restaurant. Meeeega lekker al die curry’s, naan, raita en salade. Er ook stond er een paneer curry op de kaart en daar bén ik toch zo nieuwsgierig naar. Toch niet besteld, maar wel thuis zelf gemaakt.

Paneer is een Indische kaas die je in blokjes in de curry kunt doen, als vervanger van vlees. Het is zeer eiwitrijk, dus een verantwoord product om te nuttigen. De naam paneer komt van het perzische woord ‘panir’, dat kaas betekent. Je kunt het thuis zelf maken of in de supermarkt kopen(apetina). Ik vond het een hele leuke ervaring om zelf deze kaas te maken en te eten. Probeer het ook eens!

Dit recept is lekkeren laat je zien hoe je zelf paneer maakt. Maar als je echt lekker paneer wilt eten, dan is dit recept van Paneer butter masala echt súper lekker!!

Dit heb je nodig voor 200 gram paneer:

2 liter volle melk
1 citroen
1tl zout
Kaasdoek
Schuimspaan
Grote zeef

En dit heb je nodig voor de vega curry:

200 gram Paneer 
1 rode ui
150 ml kokosmelk
1 rode paprika
1 courgette
1/4 bloemkool of 2 wortels
2 tenen knoflook
1 serehstengel
2 el currymardas kruiden (Jonny boer)
200 gram Zilvervliesrijst

Zo maak je het:

  1. Hang een vergiet in je gootsteen of in een kookpan en leg hier het kaasdoek in.
  2. Schenk de melk in een andere grote pan en verwarm tot net onder het kookpunt. Zet het vuur uit en voeg het sap van een citroen toe en roer door de melk. Als het goed is gaat de melk nu schiften en schep je de witte klonten wrongel met een schuimspaan uit de pan en dit laat je uitlekken in het kaasdoek. Als alle wrongel in het kaasdoek ligt, vouw je het doek dicht en leg je een kom met water (1,5 liter) op de kaas zodat dit plat gedrukt wordt. Laat dit twee uurtjes staan. Er ontstaat dan een stevig blok verse kaas.
  3. Snipper de ui en knoflook en bak aan in wat olie. Voeg vervolgens de curry poeder toe en bak aan; zo komen de smaken vrij. Kook de rijst volgens de verpakking. 
  4. Snijd de groentes in blokjes en bak mee in de koekenpan. Kneus de Serehstengel door hem dubbel te vouwen en voeg samen met de kokosmelk toe aan de groentes. Kook dit dan zachtjes door tot de groente gaar is. Snijd de paneer in blokjes en marineer het in een lepel olie, gemalen komijnzaad, cayennepeper, zout en wat curry kruiden. Bak in een koekenpan de paneer krokant en goudbruin. 
  5. Serveer de paneer dan op de curry en met de rijst.

    Eet smakelijk!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *