bitterballen burgers
Diner vega,  Snacks

Vega bitterballen burgers

Mijn verjaardag is al in minder dan één week en dan ben ik alweer een tijdje bezig met het verzinnen wat voor lekkere hapjes ik allemaal kan gaan maken. Dat vind ik wel één van de leukste dingen aan jarig zijn.

Kwekkeboom, het bekende merk van de kroketten heeft een nieuwe bitterbal op de markt gebracht. Het gaat om te vegetarische oven en airfryer bitterballen. Ik mocht ze testen en heb dat dan ook met een aantal vrienden gedaan. Nu houd ik niet van simpel en heb er dus schattige vega bitterballen burgers van gemaakt.

De broodjes zijn gemaakt van slechts 4 ingrediënten en proeven subtiel naar mosterd. De mosterdzaadjes op de broodjes knisperen in je mond en het brood proeft gewoon echt naar een broodje. Mijn eerlijke oordeel over de bitterballen: ze zijn bijna niet te onderscheiden van een ‘echte’ bitterbal. Super krokant uit de oven en heerlijk van smaak.

vega bitterbal

De burgertjes staan super schattig, maar één broodje is ook genoeg brood/bitterbal verhouding. Dus een broodje, een klodder mayo-mosterd en daarop een halve bitterbal is een heerlijk hapje voor op een feestje of borrel. De broodjes kun je prima van tevoren maken en in de laatste minuten in de oven mee verwarmen.

Ingrediënten voor 12 hapjes:

6 vega bitterballen kwekkeboom
4 el mosterd
300 gram zelfrijzend bakmeel
4 el griekse yoghurt
1 el mosterdzaadjes
1 el mayo/frietsaus
Olijfolie

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng 1 el mosterd met de Griekse yoghurt en het zelfrijzend bakmeel. Meng dit met een lepel totdat er een deegbal vormt. Is het deeg te plakkerig? Dan voeg je wat meel toe, is het deeg te droog dan voeg je wat yoghurt toe. Zet de grillpan op het vuur en verwarm goed. Rol met je handen een staaf van het deeg en snijd 24 kleine plakjes hiervan. Maak van ieder plakje een plat rondje van iets groter dan de vorm van een bitterbal. Maak een sausje van de mosterd en mayo.

Ondertussen doe je de bitterballen in de oven of airfryer voor 12 minuten. Kwast beide zijdes van de broodjes is met olijfolie en leg in een hete grillpan. Bestrooi de bovenkant van ieder broodje met mosterdzaadjes. Keer dan de broodjes om en haal uit de pan. Haal de bitterballen uit de oven en snijd doormidden. Leg op ieder broodje een bitterbal en een klein lepeltje mayo-mosterd. Doe hier weer een broodje op of laat het zo met de bitterbal bovenop. Lekker borrelen!

bitterballen burgers

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *