Smoothiebowl
Ontbijt,  Zoet

Twee kleuren Smoothiebowl

De zomer is al voorbij en dat hebben we gemerkt. En toch kom ik nog met een zomers ontbijtje. Voor de echte ijs-liefhebbers zoals ik. Dat deze smoothiebowl al heeeel lang op mijn ’to-cook’ lijstje stond is een feit. Toch waagde ik mij er nu toch aan, omdat ik van die mooie eetbare bloemen had gekocht bij onze plaatselijke groenteboer. Daar wil je gewoon mooie schilderijtjes mee maken! Dus hup aan de slag met deze twee kleuren smoothiebowl.

Tot mijn verbazing was dit toch wel één van de lekkerste ontbijtjes die ik mij kan bedenken. IJs, ik ben er gek op! En dan ook nog met die lekkere smaken aardbei en blauwe bessen. Fris door de yoghurt en met een staafmixer in 5 minuutjes klaar.

Ik had nog 3 bananen in de vriezer liggen,want die waren een tijdje terug te bruin geworden. Zonde om dan weg te gooien. De bananen dienen als basis voor een lekker romige structuur. Ik vond het leuk om twee kleuren te maken door twee fruitsoorten met de banaan en yoghurt te mengen. Hier wordt je gewoon blij van! Dan kun je het leuk aftoppen met van alles wat je in huis hebt. Ik had nog chiazaadjes liggen (inmiddels allemaal op, want laten vallen in de keuken. :’) En ik had nog aardbeitjes over, blauwe bessen en plakjes banaan hadden achteraf ook heel goed gekund. De eetbare bloemen hebben ook een mooie plekje gekregen.

Ingrediënten voor twee kleuren smoothiebowl voor 2 personen:

4 bevroren bananen, voor het invriezen in schijfjes gesneden
200 gram aardbeien
150 ml skyr of Griekse yoghurt
200 gram blauwe bessen
Om af te toppen: bijvoorbeeld chiazaad, of gepofte spelt, eetbare bloemen of plakjes niet bevroren banaan

Zo maak je het:

  1. Gebruik twee kommen om de twee kleuren smoothie afzonderlijk van elkaar in te maken.
  2. Doe de banaan, 75 ml yoghurt en 150 gram aardbeien in de eerste kom en blend tot een mooie stevige, ijs-achtige substantie.
  3. Maak de staafmixer schoon en mix nu de andere helft van de banaan, de 75 ml yoghurt en 100 gram 150 gram blauwe bessen in de kom. Blend/mix dit met de staafmixer tot ook een stevige substantie. Voor beide geldt: als het té dik is om te mixen, dan doe je er een beetje water bij.

4. Schenk nu de beide substanties op het zelfde moment in. De ene aan de linker kant en de andere aan de rechterkant. Zo krijg je een mooie scheidingslijn in het midden. Top de bowl leuk af als je tijd hebt en anders eet je het lekker snel op. pas op voor een brainfreeze! 🙂

Smoothiebowl

Je bent wel even zo’n 10 minuten tot 15 minuten hiermee bezig. Ga je voor de makkelijke weg, maar ook erg lekker? Dan is deze ijs smoothie een aanrader!

Een goede morgen verzekerd!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *