
Tortillataart
Als wij Mexicaans eten, dan is het hier thuis altijd een feestje. Nacho’s, dipjes, tortilla’s en guacemole! Eigenlijk is dat natuurlijk niet bepaald Mexicaans, maar tex-mex. Zoals Miljuschka zo mooi weet uit te leggen in haar tv-programma op 24 kitchen. Deze keer maakten we er een extra feestelijk feestje van. Ik maakte heerlijke tortillataart met de ingrediënten die ik van @Santamarianl kreeg.
Deze taart maak je in 30 minuten en dan heb je toch een spectaculair resultaat! De cheddar tussen de tortilla’s zorgt ervoor dat de taart een mooi geheel blijft bij het aansnijden. Maar dat is niet de enige functie van de cheddar, het smaakt ook nog eens heel lekker en maakt het geheel lekker smeuïg.
Verder gebruikte ik vega gehakt, maar je kunt ook voor gewoon rundergehakt gaan. De smaak wordt er niet heel anders om. Het verschil is natuurlijk wel dat je het gehakt eerder in dit recept gaar moet bakken (bij stap 3). Daarnaast zijn de toppings natuurlijk een lust voor het oog, maar ook een smakelijke toevoeging. Avocado, nacho chips, sour cream en als je het lust: koriander!
Normaal gesproken gebruik ik echte, goede cheddar, maar voor deze taart zijn die plakjes ”cheddar” ook zeer handig en lekker.
Let’s cook!

Ingrediënten voor een tortillataart voor 2 personen*:
300 gram vega gehakt
5 small tortilla’s
3 paprika’s
1 rode ui
Taco kruidenmix
5 plakjes cheddar
1 avocado
125 ml zure room
Een takje koriander
Een paar Nacho chippies
Zo maak je de tortillataart:
- Zet de oven op 180 graden
- Snijd de ui fijn en de de paprika’s in kleine blokjes.
- Bak in wat olie in een koekenpan de ui en paprika voor 5 minuten aan.
- Voeg dan het gehakt toe en de taco-kruiden + 100 ml water. Laat dit zachtjes koken tot de paprika gaar is en het gehaktmengsel niet meer vochtig.
- Leg in een ingevette ovenschaal een tortillawrap op de bodem. Hierop leg je een laagje gehaktmengsel en dan een plakje cheddar. Hierop weer een tortillawrap, gehaktmengsel, cheddar, tortillawrap, gehaktmengsel, cheddar, tortillawrap en ga door totdat de 5 tortillawraps op zijn. Als laatste doe je nog een schep gehaktmengsel op de taart en wat cheddar.
- Bak de taart nu voor 5-10 minuten af in de oven, totdat het er lekker knapperig uitziet.
- Top de taart af met zure room, avocado, nacho’s en koriander. Mmmm!
Lekker ite!
*Deze taart is voor twee personen, maar je kunt ook de porties verdubbelen en grotere wraps gebruiken.

Ook lekker tex-mex: deze burrito’s!

