Tomatensalade
Diner vega,  Lunch

Tomatensalade

Lauwwarme tomatensalade – Genieten! Dit weer doet mij echt leven van minuut tot minuut. Ik zie wel wat er vanavond op tafel komt. Als het maar iets hartigs en salade is. Herkennen jullie dit? 

Gister aten we lekker kip en aardappeltjes met salade. Vanavond wordt het misschien wel deze heerlijke lauwwarme tomatensalade met buffelmozzarella van de BBQ of uit de oven.  Gebruik voor deze salade alle kleuren en formaten tomaat die je maar kunt vinden!

De Pimientos de Padrón zijn de groene pepertjes die gegrild met olijfolie en zeezout heerlijk smaken bij de borrel. Ze zijn mild van smaak, dus niet al te heet. De buffelmozzarella is vele malen lekkerder dan mozzarella van de koe, dus dat proef je terug deze salade. In het sap dat uit de tomaten komt kun je lekker dippen met een stokbroodje. Fijne dag!☀️


Benodigdheden:

1 citroen
20 gram peterselie
2 Knoflook teentjes uitgeperst
1 rode ui
Tomaten van alle maten en kleuren
Pimientos de Padrón (als je er aan kunt komen)
1 Buffel mozzarella

Verwarm de BBQ of oven op 200 graden. Snijd de tomaten en ui in grove stukken en besprenkel ze met knoflook, olijfolie, peper, zout. Doe vervolgens alles in een aluminium schaal. Dan 15 minuutjes in de oven of bbq of tot ze nog heel zijn, maar wel zacht en gepoft.
Tot slot maak je het af met mozzarella, een scheutje citroensap en peterselie. 
Lekker met een stokbroodje! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *