Tomatensalade met feta
Diner vega

Tomatensalade met feta

Het leuke aan het foodbloggen is ook de mensen die je ontmoet, die net als ik gek zijn op koken, bakken en lekker eten. Regelmatig laat ik mij dan ook inspireren door mijn foodblogcollega’s. Deze keer was het Danielle van Needforfood. Zij deelt op Instagram de lekkerste gerechten die ook nog eens gemakkelijk te maken zijn. Deze keer werd in geïnspireerd door haar simpele tomatensalade, maar dan met feta. Deze salade is echt super smaakvol! Één om te onthouden dus!

In het recept van Daniëlle zit geen feta, maar dit is mijn draai aan dit gerechtje. Feta vind ik áltijd een goed idee! En het zoute van de feta past perfect bij de zoete tomaten. Voor mij maakt dat het helemaal af!

Als ik deze foto’s zie, dan moet ik niet te lang wegzwijmelen naar die zomeravonden dat wij lekker buiten aan de picknicktafel aten. Bbq aan en gaan! Nee, het is een andere tijd. En dat heeft ook zo zijn charme. (denk ik, haha)

Deze salade valt of staat met de juiste tomaat. Zo, dat is een mooie slogan, ofniet?! Ik heb honingtomaten gebruikt, die zijn gewoon zo zoet en stevig. In deze salade staat de tomaat echt centraal en komt dit delicate tomaatje helemaal tot zijn recht. Daarnaast kocht ik bij Crisp ook Kumato tomaten. Die zijn wat bruiner van kleur, maar ze zijn ook fris en zoet van smaak. Het leuke aan dit recept is, om met verschillende tomaten deze tomatensalade met feta te maken. Je kan ook mooie coeur de bouef tomaten voor gebruiken, maar die honingtomaatjes zijn toch wel mijn favoriet!

Hoe maak je deze salade ook eens? Ik weet zeker dat het smullen wordt!

Lekker bij een quiche bijvoorbeeld, of bij een lekkere pasta.

Tomatensalade met feta

Tomatensalade met feta (bijgerecht voor 4 personen)

500 gram tomaten (allemaal soorten bijvoorbeeld honingtomaten)
100 gram feta
4 el olijfolie
1 el rode of wittewijnazijn
1 klein theelepeltje suiker
1/2 teen geraspte knoflook
Peper en zout

Zo maak je het:

  1. Meng de azijn, suiker, olijfolie, geraspte knoflook, peper en zout met elkaar voor een marinade.
  2. Was de tomaten en halveer de kleintjes, de groten snijd je in kwarten.
  3. Marineer de tomaten in de marinade, buiten de koelkast. Het liefst een half uur tot bijvoorbeeld een aantal uren.
  4. Schep de tomaten op een schaal en verbrokkel de feta eroverheen. Doe dit pas op het laatst! Eet smakelijk!
Tomatensalade met feta
Ook lekker bij een BBQ!

Vind je het lekker om de lauwwarme salade met tomaten te maken? Deze tomatensalade met buffelmozzerella is net zo lekker, doordat de tomaten in de oven worden gegrild. Dat geeft weer een andere textuur en smaak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *