Tiktokwrap met refried beans
Vandaag weer eens een lekker lunchgerechtje. Deze tiktokwrap met refried beans at ik voor het eerst in onze schoolkantine. Ik dacht: wat zijn die bonen lekker?! Wat is dit? En zo kwam ik op internet bij de refried beans. Klinkt heel bijzonder, worden ze opnieuw gebakken of gefrituurd?
De refried beans is een soort van bonenpuree, helemaal glad of nog grof zoals ik het maakte. Je voegt gemalen komijn, paprikapoeder, knoflook en cayennepeper toe zodat het echt een heerlijk smaak krijgt. In refried beans bak je de bonen officieel in varkensvet, maar ik bakte de bonen in zonnebloemolie, dan houdt je het vegan en wat minder zwaar.
Verder zit er ook welbekende guacamole in de wrap, normaal verwarm ik die liever niet, maar zo in die wrap is het erg lekker. De kaas: Cheddar, doe er ook tussen en smelt lekker, waardoor je kunt spreken van een Quesedilla. Daarnaast komt er een laagje zure room en zoete chilisaus, allemaal erg lekker ook om de wrap mee af te toppen of in te dippen.
Ik maak dit receptje lekker met rode ui die ik heb ingelegd in het zoet-zuur en een flinke dot guagemole. Ingelegde rode ui is sowieso een dikke aanrader om in je koelkast te hebben. Het is lekker fris, ook op een broodje met kaas, en geeft een waanzinnige kleur.
Naast smaak is dit ook een gezond gerecht, voedzaam (volkoren!), bonen geven ook veel vezels en eiwitten en avocado natuurlijk ook. Wil je het gezond houden, houdt je dan in met de crème fraiche en zoete chilisaus. Want in die laatste zot vooral heel veel suiker. Wel erg lekker trouwens bij al die romige en hartige smaken.
Ps. Op mijn insta staat de Reel, zodat het maken van deze wrap nog makkelijker is!
So, let’s go!
Voor 4 x tiktokwrap met refried beans:
4 volkoren wraps
225 gram rode bruine bonenmix van hak
1 tl gemalen komijn
1 teen knoflook
1 tl paprikapoeder
Snufje cayennepeper
1 limoen
1 avocado
100 gram cheddar of andere smeltkaas
75 ml creme fraiche
20 ml zoete chilisaus
Peper en zout
1/2 bouillonblokje groente of rund
2 á 3 el Zonnebloemolie
Pukje koriander of munt
Zo maak je het:
1. Doe de bonen met vocht en olie in een steelpan. Voeg een gepest teentje knoflook, paprikapoeder, cayennepeper, gemalen komijn, 1/2, bouillonblokje en 50 ml water. Laat dit 8 minuten pruttelen en zorg ervoor dat je met een vork de bonen een beetje plet. Door het koken gebeurt dit ook al wat. Breng op smaak met zwarte peper.
2.Maak guacamole van de avocado, peper, zout, sap van een halve limoen en wat fijngesneden koriander.
3.Leg de volkoren wrap op je werkblad en keep het met het mesje in tot het midden van de wrap. Beleg nu 1/4 met de bonen, de volgende met zure room en chilisaus, dan avocado en dan geraspte kaas. Vouw dicht zoals de tiktok rage dat laat zien.
4.Bak om en om in een droge koekenpan goudbruin en de kaas moet gesmolten zijn. Maak af met koriander, zure room, chilisaus of wat guacamole.
Tip: ook lekker met ingemaakt rode ui. ( fijn gesneden rode ui twee uren in 50 ml azijn, tl suiker, tl zout en wat water leggen, afgedekt in de koelkast).
Eet smakelijk!
Ps. Wat dacht je van wraps met pulled chicken? Ook een dikke aanrader!