Thaise mosselen van de bbq
Diner met vis

Thaise mosselen van de bbq

Na mijn vakantie in Zeeland heb ik de mosselen weer herontdekt. Ik at ze daar naturel, in een kroket (bij Proef Zeeland) en op de Spaanse wijze. Toen bedacht ik me dat als het Spaans kan, dat Thais net zo goed kon. Aan de hand van verschillende recepten heb ik zelf een recept bedacht die ik uiterst smaakvol vond. Voor de liefhebber van Thais eten en mosselen zijn deze Thaise mosselen van de bbq een topper!

Mosselen kun je in 4 minuten koken, maar omdat het weer het BBQ seizoen is, vind ik het leuk om zoveel mogelijk op de BBQ te leggen! En ook mosselen kun je dus goed op de BBQ leggen of in de oven bereiden. Je hoeft er dan niet naar om te kijken, alleen even de wekker voor 15 minuten zetten.

Dit is echt een heel leuk en origineel gerecht voor op de BBQ of uit de oven tijdens een etentje. Want als voorgerecht serveert het ook super leuk met wat naan erbij. Je gasten zullen verrast zijn.

Maak jij dit smaakvolle bijgerecht ook eens?

Ingrediënten voor Thaise mosselen van de bbq (4x):

1 kilo mosselen
1 stengel citroengras
10 cm gember
2 tenen knoflook
200 ml kokosmelk
1 rode peper
1 paprika
2 el oestersaus
4 tl paprikapoeder
Koriander
Extra: aluminiumfolie

Zo maak je het:

1.Zet de bbq of oven alvast op 200 graden.

2. Was de mosselen goed met koud water en verwijder dan de kapotte en de openstaande. De openstaande mosselen geef je en tik op het aanrecht en doe je terug als de mossel weer sluit. Blijft hij open, dan gooi je die mossel weg.

3. Snijd de gember, knoflook, rode peper (zonder of met een beetje zaadlijst), koriander en citroengras fijn. Snijd de paprika in blokjes.

4. Leg 4 vellen aluminiumfolie klaar en verdeel hierover de gesneden groente en alle smaakmakers (van de koriander alleen de steeltjes). Leg hierop de gewassen mosselen. Schenk hier overheen de kokosmelk en strooi in elk pakketje een tl paprikapoeder.

5. Vouw de pakketjes helemaal dicht en leg in het midden van de verwarmde oven voor 13 minuten. Of leg op de BBQ met indirecte warmte op 200 graden, ook voor ongeveer 13-15 minuten. (met de deksel dicht)

6. Serveer de pakketjes en strooi tot slot de blaadje van de koriander in de opgemaakte pakketjes.

Lekker ite!

Een gerecht dat lijkt om de smaken van deze Thaise mosselen van de bbq is deze Thaise viscurry. Net zo lekker, maar dan een volwaardige maaltijd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *