Tandoori wraps
Deze wraps zijn glutenvrij, koolhydraatarm en zeer eiwitrijk. Zo, dat is nog eens een leuke binnenkomer, of niet?! Deze wrapsjes maak je namelijk met kokosmeel. Fijngemalen meel dat zeer veel vocht opneemt. Verder gebruik je vooral eiwit, bakpoeder en smaakmakers zoals zout en tandoori kruiden.
De vulling van deze tandoori wraps is van heerlijke malse kiphaasjes gemarineerd in tandoori kruiden met krokante cashewnootjes. Daarnaast heb ik verschillende lekkere toppings toegevoegd die qua smaak en textuur heel lekker zijn in deze wraps en bij de pittige kip. Zoete mangochutney voor een zoetje, pittige bosui, zoete paprika, ingemaakte zoet-zure ui en een fris sausje van Sour Cream (minder vet dan crime fraiche). Klinkt dit niet fantastisch? En dan is dit ook nog eens verantwoord genieten. Hier vind je het recept:
Voor 12 kleine Tandoori wraps:
- 40 gr Molensteen kokosmeel
- 8 eiwitten
- 1/2 tl zwarte peper
- 1/2 tl zout
- 100 ml water
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 tl tandoori kruiden
- 1 el zonnebloemolie
Voor de kip tandoori:
- 500 gr kiphaasjes
- 1 teentje knoflook, geperst
- 3 el tandoori kruiden (zoutloos)
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el citroensap
- Snufje zout
- 100 ml Griekse yoghurt
- 50 gr cashewnoten
Voor de toppings:
- 2 rode uien
- 50 ml witte wijnazijn
- 1 el honing
- 30 ml water
- 1 tl chili vlokken
- 1 teen knoflook
- 3 paprika’s
- 1 bosje bosui
- 5 el mangochutney (eventueel)
- 100 gr sour cream
- peper, zout
Zo maak je ze:
- Marineer de kiphaasjes met alle ingrediënten behalve de cashewnoten. Laat een half uur tot het liefst een paar uur marineren. Leg de kip na het marineren in een ovenschaal en leg de cashewnoten erop. Bak in 20 minuten op 180 graden in de oven.
- Meng de ingrediënten voor de wraps met elkaar en mix met een keukenmixer. Het beslag moet zo dun zijn als pannenkoekbeslag. Bak de wraps in olie in een koekenpan met antiaanbaklaag aan beide zijdes goudbruin. Zorg dat je tussen het bakken door steeds een beetje olie in de pan doet zodat de wraps niet aan de bodem plakken. Het bakken van deze wraps lijkt op pannenkoeken bakken.
- Maak de zoetzure ui door de rode uien in hele fijne ringen te snijden en deze te mengen met de witte wijnazijn, water, chili vlokken, 1/4 tl zout en de honing. Zet dit in koelkast en laat een uurtje trekken.
- Snijd vervolgens de paprika’s in reepjes en bak ze gaar in een koekenpan.
- Breng dan de sour cream op smaak met een geperst knoflookteentje, zout en peper en doe in een schaaltje.
- Snijd de bosui fijn en doe ook in een schaaltje, net als de mangochutney.
- Serveer de toppings bij de wraps en kip. Laat iedereen lekker zijn wraps met toppings samenstellen.
Voor molensteen ontwikkelde ik dit heerlijke recept en verzorgde ik de fotografie. Hier vind je de het recept op hun site. Maar voor het gemak staat ook in deze blog mijn recept van de tandoori wraps. Ik maakte al eens eerder zelf wraps, maar dan van volkoren smeltmeel. Deze wraps vind je hier.
Vind je dit recept wat uitgebreid? Dan kun je ook alleen de wraps maken en zelf een snelle vulling bedenken. Al raad ik deze kip tandoori wel ten zeerste aan!