Tandoori drumsticks met naan en raita
Diner met vlees

Tandoori drumsticks met naan en raita

Het is weer tijd om de bbq aan te steken. Hoewel deze zomer niet je van het was qua weer, is er toch altijd wel een dagje tussendoor geweest om lekker te kunnen bbqen. Als het dan weer mooi weer is, dan moet je het er ook van nemen ben ik van mening. En dan heb ik een goed idee voor je, deze: Tandoori drumsticks met naan en raita.

Vaak grill ik groentes of vlees op de bbq. En deze keer had ik zin in Indiaas. Een van mijn favoriete keukens. Het leuke aan dit gerecht is, dat je het brood zelf ook op de bbq maakt en dat je het vlees lekker lang marineerd. Met de raita krijg je zo veel versillende smaken, waarbij het brood en vooral de raita het pittige kippetje een beetje blussen.

Lijkt het jou ook lekker om dit gerecht eens te maken? De kip kun je lang van te voren marineren en eigenlijk is het dan appeltje eitje. De raita maak je ook van te voren en de broodjes zijn echt een top recept, want je hoeft het deeg niet te laten rijzen. Tijdens het bakken rijzen de broodjes namelijk en zo krijg je platte naantjes die toch luchtig zijn. Echt ala minute broodjes dus.

raita is een verfrissend sausje op basis van yoghurt en wordt vaak bij indiase gerechten geserveerd. De mangopoeder in dit sausje is lekker, maar als je er niet aan kunt komen, laat het dan weg.

Veel plezier met dit recept!

Tandoori kipkluifjes op de bbq

Ingrediënten voor Tandoori drumsticks met naan en raita (2 personen)

4 drumsticks
2 el tandoori bbq kruiden (toko en anders de supermarkt)
500 ml griekse yoghurt 10 of 5 procent vet
200 gram zelfrijzendbakmeel
4 tenen knoflook
5 cm gember
15 gram koriander
15 gram munt
1 tl mangopoeder (toko, of laat weg als je er niet aan kunt komen)
1 komkommer
1/2 tl gemalen komijnzaad
Peper en zout


Zo maak je het:

1. Marineer eerst de kip met de tandoori kruiden en 3 el griekse yoghurt, peper, zout, twee tenen geperst knoflook en geraspte gember. Meng goed met elkaar en zet in de koelkast.

2. Maak dan een deeg door de zelfrijzendbakmeel met 150 ml yoghurt te mengen. Het deeg je verdeel je in 5 tot 8 kleine bolletjes en druk dat je vingers plat tot naan. Meng 6 el olie met een geperste teen knoflook, peper zout en gehakte gember. Smeer de broden hier mee in en bak de broodjes in een droge koekenpan, indirect op de bbq of in een grillpan goudbruin en gaar. 

3. Maak de raita door 1/2de komkommer grof te raspen. Leg dit in een seet met eat zout en alst uitlekken. Druk het laatste vocht eruit en voeg toe aan de resterende yoghurt, met een geperst teentje knoflook, peper, zout, gemalen komijn, mangopoeder, fijn gesneden munt en koriander. 

4. Bak nu de kip indirect op de bbq in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaan. Serveer met de raita en naan. Lekker met plakjes komkommer en koriander.

Eet smakelijk!

Tandoori drumsticks met naan en raita

Wil je er een hele Indiase tafel vol lekkers van maken? Maak dan ook deze overheerlijke Samosa’s. Deze garnalencurry en deze butter chicken. Je gasten zullen versteld staan! De curries kun je al mooi van te voren klaarmaken. Rijst koken, boontjes, mangochutne en komkommer (zoet-zuur) en het feestje is compleet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *