Tagliatelle gegrilde groentes en burrata
Een snelle, gezonde doordeweekse maaltijd die binnen 25 minuten op tafel kan staan. Dat deze Tagliatelle gegrilde groentes en burrata vegetarisch is, heb je eigenlijk niet eens door. De groentes geven namelijk een lekkere gegrilde smaak.
De groentes zorgen voor de nodige vitamientjes en de burrata is gewoon extreem lekker romig.Een burrata is eigenlijk een mozzarella-bol met hierin room. De gegrilde paprika in de rode saus maakt het licht zoet. Do try this at home people!
Makkelijke, gezond en lekker Vega!
Ingrediënten Tagliatelle gegrilde groentes en burrata voor 2 personen:
250 gram verse pasta tagiatella
1 courgette
trostomaatjes
1 rode ui
1 venkel
400 gram gegrilde paprika (uit pot)
1 teentje knoflook
1 blikje tomatenpuree
Italiaanse kruiden (tijm, rozemarijn, oregano)
300 ml tomatenblokjes
1 burrata
Peper, zout, zonnebloemolie
Evt. pijnboompitten en parmezaanse kaas
Scheut olijfolie
Zo maak je het:
- Zet de oven aan op 200 graden.
- Hak dan de ui, venkel, courgette en tomaatjes grof in stukjes, leg op de ovenplaat (bekleed met bakpapier) en meng met 3 eetlepels zonnebloemolie, Italiaanse kruiden, peper en zout.
- Grill de groentes vervolgens 20 minuten in de oven.
- Voor de saus: Ondertussen snijd je de gegrilde paprika in grove stukken en bak je ze in een koekenpan aan. Vervolgens bak je de tomatenpuree in de pan aan (ontzuren!).
- Ook voor de saus:Doe vervolgens tomatenblokjes in de pan en breng het geheel op smaak met een geperst teentje knoflook, peper en zout. Dit laat je 15 minuutjes rustig inkoken.
- Kook de verse pasta 4 tot 6 minuten ruim en zout water gaar. Doe dan de pasta bij de saus en serveer de gegrilde groentes en de burrata op de pasta.
- Tot slot maak je het gerecht af met Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Genieten! Lekker ite!
Een leuke variant op deze vegetarische pasta is deze Griekse orzosalade met feta en gegrilde groentes!