tagliatelle bolognese
Diner met vlees

Tagliatelle Bolognese

Vandaag een simpel recept dat iedereen wel kent en bijna iedereen lekker vindt: Tagliatelle Bolognese! De tagliatelle maakte ik in dit geval zelf, want ik had veel tijd in de zomervakantie. En de bolognesesaus liet ik lekker een uurtje prutten, want dat doet deze saus goed.

Voor de snelle variant, op een doordeweekse dag gebruik ik de verse tagliatelle uit het versschap van de supermarkt en maak ik ondertussen de saus in 30 minuutjes. Lekker veel groentes en heerlijk vol van smaak.

Als ik deze foto’s zie verlang ik terug naar het voorjaar en de zomer, waarin wij hier thuis iedere dag buiten eten. Zodra het ook maar net kan zie je ons buiten aan onze picknicktafel avondeten. Dat geeft zelfs een werkdag een vakantiegevoel. Het recept van zelfgemaakte verse pasta type ik binnenkort uit. In dit recept voor tagliatelle bolognese neem ik verse pasta van de supermarkt. En dit recept voor bolognesesaus is niet authentiek, maar naar mijn eigen smaak.

tagliatelle bolognese

Ingrediënten voor tagliatelle bolognese voor 2 personen:

200 gram verse tagliatelle
150 gram wortel
1 venkel
1 rode ui
2 tenen knoflook
250 gram rundergehakt
1 courgette
1 blik tomatenblokjes
200 gram passata
1 blikje tomatenpuree
1 el Italiaanse kruiden
Een glas rode wijn
20 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

  1. Snipper de ui en knoflook fijn en bak in wat olie aan in de pan. Doe het gehakt erbij en bak rul. Snijd de courgette, venkel en wortel in kleine blokjes. De courgette laat je iets grover dan de wortel en de venkel. Bak deze groentes met de ui, knoflook en gehakt mee.
  2. Voeg nu de tomatenpuree toe en bak een paar minuten in de pan mee om te ontzuren. Meng de puree door het gehakt/groente mengsel en voeg een scheut rode wijn toe. Voeg vervolgens de passata en tomatenblokjes toe en breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.
  3. Laat dit even sudderen, van 10 minuten tot een uur. Zodra de groentes gaar zijn na 10 minuten is het in principe gaar, maar langer sudderen is nog lekkerder.
  4. Ondertussen kook je de verse pasta in ongeveer 4 minuten gaar. Giet de pasta af en schep de pasta door de bolognesesaus heen. Maak af met geraspte parmezaanse kaas.

Lekker ite!

tagliatelle bolognese maken


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *