Sushi cocktail
Bijna iedereen is toch gek op sushi? En hoe leuk presenteer je dan met Pasen alle ingrediënten van sushi in een cocktailglas? De alom bekende garnalencocktail blijft zeker erg lekker. Maar wat vernieuwing is ook wel weer eens leuk. Hierbij dus de sushi cocktail!
Hopelijk vier je thuis gezellig met je gezin om partner pasen en kun je ze lekker verwennen met sushi. Zonder dat je moet rollen en snijden, dus je maakt het jezelf wel lekker makkelijk met deze sushi cocktail. Lekker met de smaken van zalm, avocado, nori, sushirijst, zalmeitjes*, mango, wasabi-mayo en frisse groentes. Lekker fris en licht voor een voorgerechtje. En het is allemaal koud. Dus je hoeft niet alles op het laatst doen. Natuurlijk ben je zelf helemaal vrij om toppings te kiezen.
Zal ik je eens vertellen hoe je makkelijke, smaakvolle recept maakt?
Ingrediënten voor sushi cocktail voor 4 personen:
200 gram sushirijst
250 ml water
25 ml rijstazijn
15 gram suiker
5 gram zout
100 gram zalm (ik had warmgerookte, rauw van de visboer kan ook)
1 avocado
1/2 rode paprika
10 cm komkommer
50 gram mango
1 vel nori
2 el mayonaise
1 tl wasabi
Zo maak je 4 sushi cocktails
- Spoel de rijst af in een zeef onder de kraan, totdat het water wat meer helder wordt dat door de zeef gaat.
- Kook de rijst in 250 ml water voor 2 minuten op hoog vuur.
- Doe de deksel op de pan en kook op laag vuur de rijst 15 minuten.
- Zet dan de pan van het vuur, doe een theedoek over de pan, hieroverheen de deksel en laat 15 minuten rusten.
- Verwarm in een steelpan de rijstazijn met de suiker en zout en schenk dan bij de rijst.
- Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur. Dit kun je doen door de rijst in een aardewerken kom om te scheppen. Of door met een tijdschrift te wapperen.
- Snijd ondertussen de avocado, komkommer, paprika, mango en nori in kleine plakjes of reepjes. Snijd de zalm in porties en meng de mayonaise met wasabi.
- Schep in ieder cocktailglas 2 el sushirijst en leg hier alle toppings op. zoals de zalm, avocado, nori, paprika en komkommer. maak af met wat sesamzaadjes en de wasabi-mayo.
Lekker ite!
Even geen zin om die rijst te maken? Ik heb ook een heel lekker gerecht met de smaken van sushi, maar dan op een simpele flatbread sushi van 3 ingrediënten. In 10 minuutjes klaar. Ook een heel leuk voorgerecht.
*De zalmeitjes zien er mooi uit, maar ik vond ze persoonlijk niet zo lekker. Extreem zout.