Diner met vis,  Diner met vlees

Surf en turf bbq spiesjes

Soms wil je gewoon niet kiezen tussen vlees en vis, surf en turf is dan je redding.Vanaf vandaag neem ik je mee in mijn BBQ avonturen. 🙋🏼‍♀️ Ik ben nog groener dan groen op het gebied van bbqen en heb vandaag voor de 2de (!) keer in mijn leven een BBQ aangestoken.
Voor mij is BBQ’en een ontdekkingsreis die ik stiekem al een hele tijd wilde maken, net als vissen overigens (ja echt). Dat komt ook nog wel, haha.

Afgelopen week kocht ik een mini kamado bij de Lidl. Op deze manier ga ik wat oefenen hoe een kamado werkt en uiteindelijk beslissen of ik voor een groot ei ga. Op dit moment kan ik alleen nog maar direct grillen, de deflektor komt eraan!

Ik maakt vandaag dus surf & turf spiesjes. Ze waren net iets te gaar, maar dat werd mij hier thuis gelukkig vergeven. Ze moesten namelijk mooie rosé woorden.

Surf en turf bbq spiesjes

Ingrediënten voor 5 Surf en turf bbq spiesjes:

250 gram kogelbiefstuk
12 grote garnalen met alleen een staartje (diepvries)
citroen
2 tenen knoflook
gerookte paprikapoeder pikant
olijfolie
Rode peper, 1/4 in kleine stukjes gesneden
Peper en zout
+ spiesjes

Zo maak je ze:

  1. Leg de spiezen, als ze van hout zijn, minimaal 2 uren van te voren in water. Dit voorkomt verbranding.

2. Vervolgens marineer je de garnalen een paar uren in een geperste teen knoflook, citroenrasp en wat sap van 1/2 citroen, peper, zout, rode peper en olijfolie.

3. De biefstuk was gemarineerd in knoflook, olijfolie en een 1/2 tl hete gerookte paprikapoeder. Zorg ervoor dat je biefstuk op kamertemperatuur is voor het grillen. Dus haal je biefstuk ongeveer een uur van tevoren uit je koelkast.

Surf en turf bbq spiesjes

4. De kamado of andere bbq steek je aan met aanmaakkrullen/blokjes en harde houtskool. Na 10 minuten branden heb ik de deksel erop gedaan en was de kamado 220 graden. Gril dan de smiezen in 8 minuten gaar en met bruine strepen. Eerst direct grillen op het rooster, daarna nog even op een bbq schaal op het rooster laten garen. Met wat zout afgemaakt en lekker dippen in truffelmayo.

Naast de surf & turf spiesjes aten we gegrilde radijsjes. Een lekker bijgerecht om wat groentes binnen te krijgen! Én hadden we er een geweldige salade bij die binnenkort ook online komt!

Vind je het leuk om mijn bbq avonturen mee te maken? Er komen nog veel meer recepten bij!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *