Summerrolls
Diner met vis,  Lunch,  Snacks

Summerrolls

Iedere vakantie (docent, dus vaak!) is het weer raak, ik eet dan deze heerlijke, koohydraatarme, summerrolls. šŸŒžVoor mij dus een echte verwen-lunch. Summerrolls of Springrolls, zoals ze ook wel worden genoemd, maak je doormiddel van het rollen van rijstpapier. Hierin doe je lekkere frisse, krokante of zachte ingrediĆ«nten die jij lekker vind. Ze zijn gemakkelijk in 10 minuten te maken en dit vind ik (in tegenstelling tot de ravioli) wĆ©l altijd een heel leuk klusje om te doen!

Ik heb een nieuwe foto gemaakt van dit recept dat al vanaf het begin op coriensiten.nl staat. šŸ„‘šŸ„­šŸ„• Zo doorgesneden zie je nog mooier hoe vrolijk en kleurrijk ze zijn.

Ingrediƫnten voor een lunch voor 2:

125 gram mango, in dunne plakjes
1 Bakje zeewiersalade (AH)
125 gram warmgerookte zalm
100 gram wortel julliene gesneden
1 avocado
15 cm komkommer, in dunne reepjes gesneden
10 kleine rijstvellen
20 gram munt en koriander
3 el chilisaus
1 limoen
1 tl sojasaus

Zo maak je het;

  1. Snijd de mango, avocado en komkommer in reepjes van 1 bij 1/2 cm. Ongeveer 15 cm lang. Leg alle ingrediƫnten verder klaar.

2. Week het rijstpapier een minuut in een schaal met warm water. Haal het rijstpapier uit het water en leg op je werkblad.

3. Leg op het rijstpapier een hoopje wortel, dan een hoopje zeewier, vervolgens een plakje mango, een plakje avocado, wat zalm en dan nog twee blaadjes munt en koriander . Vouw de rechter en linker zijde van het rijstpapier naar binnen. Rol dan de summerrol van boven naar beneden dicht als een loempia.

4. Maak tot slot een dipsausje van het sap van een halve limoen, de sojasaus en chilisaus. Lekker dippen en genieten! 

Summerrolls maken

Nog meer inspirerend, koude voorgerechtjes nodig? Deze sushicocktail is een aanrader en niet moeilijk te maken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *