suikerbrood wentelteefje
Zoet

Suikerbrood wentelteefjes

Een van mijn favoriete desserts zet ik juist vandaag voor jullie online. Vandaag is het natuurlijk oudjaarsdag. En dan hebben we toch wel het laatste uitgebreide etentje van deze feestdagen. Deze klassieker van een dessert is zo gemakkelijk te maken, dat je nu nog kunt beslissen het te maken! En echt, iedereen vind dit lekker! Warm en koud in een dessert. en fris en zoet. Genieten!

Suikerbrood is een fries brood dat op zichzelf al heel lekker is. Het liefst eet ik het met roomboter. Lekker bij de bakker, maar ook die van de Aldi (hier in Friesland althans verkrijgbaar) vind ik persoonlijk erg lekker. Nu kun je de suikerbrood zelf bakken, maar he, maak het jezelf gemakkelijk en koop het lekker. Verder bak je de plakken suikerbrood zoals je bij een wentelteefje ook doet en serveert er gekarameliseerde appeltjes en (kaneel)ijs bij. Genieten geblazen!

Dit heb je nodig voor suikerbrood wentelteefjes voor 4 personen:

4 plakken suikerbrood
2 eieren
100 ml melk
1/2 tl kaneel
1 appel
Een klontje boter
1 el honing
4 bollen kaneelijs (of eventueel vanille-ijs

Zo maak je het:
Was de appel en snijd in plakjes (met de schil eraan). Bak in een koekenpan de appel aan in wat water of boter. Voeg de el honing toe en laat de appel licht karameliseren. De plakjes appel mogen een beetje zacht zijn, maar niet tot moes gebakken worden.

suikerbrood wentelteefjes

Breek de eieren in een kom en kluts ze met een vork. Voeg dan de melk toe en een snuf kaneel. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat de pan goed heet worden. Doe vervolgens een klontje boter in de pan. Dompel de plakken suikerbrood onder in het melk-ei mengsel en bak in de koekenpan aan beide zijdes goudbruin. Afhankelijk van hoe warm je pan is duurt dit tussen de 2-5 minuten. Let goed op dat het suikerbrood niet verbrand!

Leg op ieder bordje het warme platte suikerbrood, 1/4de deel van de plakjes appel, een bol kaneelijs en eventueel een snufje kaneel. Ook kun je nog opgeklopte slagroom toevoegen, maar dat is niet perse nodig. Wel heel lekker!

Veel plezier met dit dessert!

Eventueel kun je ook een half plakje suikerbrood nemen, aangezien dit dessert redelijk machtig kan zijn.

Ook lekker met ander brood zoals kerststol of winterweelde, als ontbijt: wentelteefje van wilterweelde


Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *