Sticky Speklapjes
Diner met vlees

Sticky speklapjes

Oh wat is dit een geweldig lekker recept. Een recept dat van Danielle van Needforfood.nl is. Zij maakt ontzettend lekkere dingen en zet daarvan prachtige foto’s op insta. Kijk zeker eens op haar insta want echt alles wat je ziet, zijn toprecepten! Deze sticky speklapjes tipte ze mij en laat ik nou net al een hele tijd veel zin in spek hebben.

Het lekkerste van deze sticky speklapjes vind ik de textuur van het vlees na het sudderen in combinatie met de smaakvolle marinade of saus. Die saus kook je goed in en vormt zo een laagje om het vlees heen. Door het zoete in de saus gaat het dus plakken en dat is nou juist zo lekker.

Speklapjes op de bbq waren mijn eerste echte lekkere ervaring met speklap. Misschien zul je speklap niet zo aantrekkelijk vinden, maar geloof me: dit wil je proeven!

Ik ga je vertellen hoe je dit maakt en je kan natuurlijk ook Danielle haar instagram raadplegen.

Ingrediënten sticky speklapjes (voor 4 bordjes):

±450 gram speklapjes (á 4 speklapjes)
4 el ketjap
1 tl gembersiroop (ik gebruikte de siroop van deze stemgember)
3 el zoete chilisaus
1 teen knoflook, geperst
Zwarte peper en zout

– een stoofpan of andere pan met dikke bodem die in de oven kan.

Zo maak je het:

  1. Marineer de speklapjes in de ketjap, gembersiroop, knoflook en zoete chilisaus. Breng het geheel op smaak met zwarte peper en een snufje zout. Zet dit afgedekt een half uur tot een nacht in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  3. Bak de speklapjes inclusief alle marinade in een stoofpan aan met een scheut olie, draai ze om en bak kort aan.
  4. Zet de pan met de speklapjes in de oven met deksel erop. Laat die twee uren rustig sudderen.
  5. Na twee uren haal je het vlees uit de oven. Als de marinade nog wat dun is, laat je de pan op het vuur nog even sudderen zonder deksel. Zo wordt de saus sticky en plakt dus om het vlees heen. Voorkom met roeren dat de saus aankoekt. Als je saus al ingedikt is in de oven, dan kun je het direct serveren.

    Eet smakelijk! Serveer met rijst, zoet-zure komkommer en bijvoorbeeld boontjes. En als topping op de speklapjes kun je pepertjes en koriander eroverheen strooien. Dit geeft naast smaak ook kleur!
Sticky Speklapjes

Vind je dit lekker? Deze vegan variant op rendang zou je erbij kunnen serveren voor de mensen die geen (varkens)vlees eten. Ook heel erg de ‘moeite’ waard en net zo makkelijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *