Springrolls met Hollandse garnalen
Uncategorized

Springrolls met Hollandse garnalen

In iedere vakantie (docent, dus vaak!) is het weer raak, ik eet dan deze heerlijke, koolhydraatarme, springrolls. (ik kan niet wachten tot het weer ‘spring’ is) Voor mij dus een echte verwen-lunch. Springrolls of summerrolls, zoals ze ook wel worden genoemd, maak je doormiddel van het rollen van geweekt rijstpapier. Hierin doe je lekkere frisse, krokante of zachte ingrediënten die jij lekker vindt. Ze zijn gemakkelijk in 15 minuten te maken en dit vind ik (in tegenstelling tot de ravioli) wél altijd een heel leuk klusje om te doen! Deze springrolls met Hollandse garnalen waren weer een feestje!

Hollandse garnalen worden vaak in een garnalen cocktail gegeten. Ze zijn dan lekker ziltig van smaak, in combinatie met een lekkere cocktailsaus. In dit recept kun je ook een coctailsaus gebruiken, maar ik hield het simpel met mayonaise, limoensap en cayennepeper. Persoonlijk vind ik warm gerookte zalm erg lekker in springrolls, maar deze lekkere garnaaltjes zijn een leuke afwisseling.

Springrolls met Hollandse garnalen


Maak jij deze vrolijke hapjes ook eens?

Ingrediënten Springrolls met Hollandse garnalen, lunch voor 2 personen:

125 gram mango, in dunne plakjes
1 bakje zeewiersalade
125 gram Hollandse garnalen
2 el mayonaise
1/2 tl cayennepeper
100 gram wortel, julienne gesneden
1 avocado
15 cm komkommer, in dunne reepjes gesneden
10 kleine rijstvellen
20 gram munt en koriander
3 el chilisaus
1 limoen
1 tl sojasaus

Zo maak je het:

  1. Snijd de mango, avocado en komkommer in reepjes van 1 bij 1/2 cm. Ongeveer 15 cm lang. Leg alle ingrediënten verder klaar.

2. Meng de Hollandse garnalen met de mayonaise, 1 el limoensap en de Cayennepeper.

3. Week het rijstpapier een minuut in een schaal met warm water. Haal het rijstpapier uit het water en leg op je werkblad. 

4. Leg op het rijstpapier eerst de garnalen, dan een hoopje wortel, een hoopje zeewier, vervolgens een plakje mango, een plakje avocado en dan nog twee blaadjes munt en koriander. Vouw de rechter en linker zijde van het rijstpapier naar binnen. Rol dan de summerrol van boven naar beneden dicht als een loempia.

springpolls vouwen

5. Maak tot slot een dipsausje van het sap van een halve limoen, de sojasaus en chilisaus. Lekker dippen en genieten! 

Hollandse garnalen springrolls

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *