Spaghetti met vegan gehaktballetjes
Diner vega

Spaghetti met vegan gehaktballetjes

Spaghetti met gehaktballetjes en een tomatensaus is wel echt een klassieker. Omdat ik van Beyond Meatballs de vraag kreeg om hun gehaktballetjes te testen, wilde ik dit graag op een manier doen zoals ik normaal ook gehaktballetjes zou eten. Dat werk dus spaghetti. Het leuke aan dit vegan gerecht is dat je het snel maakt, dus dan het perfect voor doordeweeks is. Met volkoren spaghetti, zelfgemaakte tomatensaus en groentes is het ook nog eens een gezonde maaltijd. Deze spaghetti met vegan gehaktballetjes is dus een blijvertje!

Wat zit er dan in die gehaktballetjes zou je zeggen? Soja misschien? Nee, het is gemaakt op basis van ewrteneiwitten. Dat betekent dat deze vegan balletjes dus ook, net als echt gehakt, redelijk veel eiwit bevatten. Daarnaast zijn de balletjes glutenvrij, omdat er alternatieven voor gevonden zijn zoals rijsteiwit en maisproducten. Verder qua smaak kom je in de buurt van gehakt, een vlees-achtige structuur en lekkere Italiaanse kruiden toegevoegd. Enige nadeel vind ik dat de balletjes vrij groot zijn, dus kun je ze eventueel ook halveren. Geen probleem dus :D.

Zo nu aan de slag!

Ingrediënten voor spaghetti met vegan gehaktballetjes (2-3 pers.):

200 gram spaghetti
1 rode ui
2 tenen knoflook
1 winterpeen
Blikje tomatenpuree
250 ml gezeefde tomaten
250 ml tomatenblokjes
1 courgette
1 venkel
Pakje beyond meatballs
1 tl Italiaanse kruiden
Theel. honing
Peper en zout
basilicum

Zo maak je het:

  1. Snijd knoflook en rode ui fijn en fruit aan in een pan.
  2. Snijd de wortel, venkel en courgette in kleine klokjes en bak met de ui en knoflook mee.
  3. Voeg tomatenpuree toe aan de groentes en laat ontzuren in de pan, door het aan te bakken op de bodem en na een paar minuten om te scheppen.
  4. Ondertussen kook je de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af.
  5. Voeg nu ook de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten, honing en Italiaanse kruiden toe. Kook dit 10 minuten door.
  6. Bak in een andere koekenpan de vegan balletjes krokant en warm. Doe de balletjes dan ook in de saus en kook zachtjes mee. Breng de saus op smaak met peper en zout. Proef!
  7. Serveer de spaghetti met de balletjes, saus en blaadjes basilicum. Eet smakelijk!



Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *