Spaghetti Puttanesca
Diner met vis

Spaghetti alla Puttanesca

Onweerstaandbaar lekker, deze spaghetti alla Puttanesca. Ik waande mij even in de mediterranee met dit voortreffelijke Italiaanse gerecht in de zon, op eigen terras.

Spaghetti alla Puttanesca is een zuid Italiaans gerecht met kappertjes, olijven, knoflook en ansjovis in een pittige tomatensaus. De naam betekent ‘spaghetti op hoerenwijze’. Haha. Eigenlijk een heel simpele en snelle pasta, maar bomvol smaak. Ik maakte de spaghetti zelf, maar je kan natuurlijk ook spaghetti kopen. De kappertjes heb ik gefrituurd, zodat ze lekker knapperig worden. Ook heerlijk zijn ze in een salade als een soort crouton. Echt leuk om eens te doen! De ansjovis in dit gerecht proeft niet naar vis, maar maakt de saus zoutige en vol van smaak. Dus je hoeft niet van vis te houden om dit gerecht heerlijk te vinden.

Ondertussen ben ik begonnen met het maken van mijn website. 🙋🏼‍♀️ Dus wie weet schiet het wat op en is hij over een aantal weken online. Ik laat het jullie weten.

Voor twee personen spaghetti alla puttanesca:


180 gram spaghetti
1/2 Rode peper, fijn gesneden
40 gram ansjovis
500 gram tomatenblokjes
1 el. Citroensap 
1 theelepel suiker
1 snufje kaneel
Een eetlepel Italiaanse kruiden
Een courgette, in blokjes
50 gram platte peterselie
2 tenen knoflook, fijn gesneden
50 gram kappertjes
80 gram griekse kalamata olijven
Zonnebloemolie
Parmezaanse kaas

Zo maak je het:

Bak in een beetje zonnebloemolie fijngesneden knoflook, ansjovis en rode peper, want zo komen de smaken vrij. Voeg de courgette toe en bak even mee. Tomatenblokjes toevoegen, citroensap, suiker, kaneel, Italiaanse kruiden en de helft van de kappertjes en olijven. Laat de saus een half uurtje lekker pruttelen. 
Dep de andere helft kappertjes volledig droog. 
In een steelpannetje in een laagje hete zonnebloemolie de kappertjes frituren. Als ze goudbruin worden laat ze dan uitlekken op keukenpapier. Bereid ondertussen de spaghetti en doe dit door de saus. Tot slot maak je het af met platte peterselie, Parmezaanse kaas en de gefrituurde kappertjes. Buon appetito!

Spaghetti Puttanesca
Dat ziet er gezellig uit toch?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *