Spaanse traybake
Dat de Spaanse traybake nog niet op mijn blog stond, vond ik maar verbazingwekkend. Want dit gerecht is één van mijn vriend en mijn favorieten. We eten het vaak op vrijdag. Ik gooi dan alles van dit gerecht in de oven en kan dan ondertussen een half uur lekker ontspannen het weekend inluiden. De oven doet het werk.
Een royaal maal met kip én chorizo en de paprika wordt in dit gerecht onweerstaanbaar zoet! om je vingers letterlijk bij af te likken. In de zomer is dit lekker, maar nog lekkerder in de herfst..
De herfst inspireert mij altijd weer op het gebied van kleding (nieuw collecties, truien enz.), maar ook zeker op kook/bak gebied! Meteorologisch gezien is het weer herfst en dat geloof je direct als je aan gister denkt… Stiekem heb ik best wel weer zin in de herfst en winter. Genoeg gekletst, check dit mega lekkere recept en verwen jezelf en je vriend/vriendin/lief iemand, want dit is gewoon de bom.
Ingrediënten voor 2-3 personen (wij 2 zijn grote eters)
500 gram gemarineerde kipkluifjes
650 gram aardappeltjes in schil
3 paprika’s (roden zij het lekkerst!)
1 venkel
1 Courgette
1 chorizo mild
1 el stroop
2 tenen knoflook, geperst.
2 el kipkruiden, zoutloos gebruik ik
3 el Citroensap
3 el Olijfolie
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden. Marineer de kip in de kipkruiden, de stroop, 1 el citroensap, een teen geperste knoflook, een el olijfolie en peper en zout. Snijd de aardappeltjes en groentes in grove stukken (elke paprika snijd ik in 5 repen) en leg ze op de bakplaat met bakpapier*.
Meng door de groentes en aardappeltjes 2 el olijfolie, 2 el citroensap, peper, zout en een teen geperste knoflook. Leg de kip tussen de groentes en bak in 30 minuten gaar en goudbruin in de oven. Haal het velletje van de chorizo af en snijd in dunne schijfjes. Leg in de laatste 15 minuten van de baktijd de chorizo over de groente en bak mee. Lekker ite!
* Verder kun je zelf met kruiden gaan variëren. Zo is gemalen komijnzaad heel lekker om over de groentes/aardappeltjes te doen en kun je ook Italiaanse kruiden toevoegen.