Spaanse Mosselsoep
Diner met vis

Spaanse mosselsoep

Deze mosselensoep was verrassend lekker en maakte ik met het kookvocht van de Spaanse mosselen van dit recept. Het vocht en een deel van de mosselen bewaar je voor deze soep. Je kunt hiervan dan de volgende dag een te gekke Spaanse mosselensoep maken. Zo lekker! Vol smaak.

Je gebruikt de bouillon van de gekookte mosselen, zeeft dit en brengt dit nog verder op smaak met groentes, tomatensaus, paprika, chorizo en kruiden. Zo wordt het een fijne, pittige soep met een vleugje room.

Spaanse Mosselsoep

Ingrediënten Spaanse mosselsoep voor 2 personen:

Het vocht van gekookte mosselen van dit recept
250 gram gekookte mosselen van dit recept
1/2 visbouillon blokje
50 ml room (slagroom of kookroom)
1 paprika
100 ml passata
2 tenen knoflook
1 el mosselenkruiden
1/2 chorizoworst mild
Koriander of peterselie
1 rode peper

Zo maak je het:

  1. Haal het bouillon van de gekookte Spaanse mosselen door een zeef met kaasdoek. Zo kan eventueel zand niet in je soep komen.
  2. Snijd de halve rode peper fijn. Verwijder hiervan de zaadlijsten als je niet van heel pittig houdt. Snijd ook de knoflook fijn en de paprika in kleine blokjes.
  3. Bak in een pan de gesneden knoflook, de helft van een Spaans gesnipperde peper en de paprika.
  4. Voeg het gezeefde kookvocht van de mosselen, de mosselenkruiden, de passata en het halve bouillonblokje toe. Kook dit 10 minuten door. Voeg als laatste de mosselen toe en laat nog even mee verwarmen. Voeg dan ook nog de room toe.
  5. Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak krokant. Snijd de peterselie of koriander fijn. Doe het grootse deel van de chorizo in de soep, gebruik de rest voor het garneren.
  6. Schep de Spaanse mosselsoep in borden en garneer met schijfjes rode peper, chorizo en koriander/peterselie.

Lekker met stokbrood en aioli.

Spaanse Mosselsoep

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *