Snelle rendang van kip
Diner met vlees

Snelle rendang van kip

Wist je dat je met kip ook rendang kunt maken? Zelf heb ik rendang leren kennen door een tentje in Leeuwarden. Mijn moeder at de rendang als avondeten op haar werk en liet een beetje over voor mij, omdat ik het zo lekker vond. Die rendang werd ook echt flink droog gebakken en gekarakteriseerd, iets wat ik juist niet deed met deze snelle rendang van kip.

De romige saus vind ik lekker bij deze rendang met kip, krokant kun je het maken met gebakken uitjes bijvoorbeeld. Een groot nadeel van rendang met rund is dat dit heel lang duurt en ook niet altijd lukt. Het vlees wordt niet altijd zo mals als je zou willen. Kippendij daarentegen blijft altijd zacht, ook na lang stoven. Maar kort stoven is ook voldoende, wat het tot een ideale doordeweekse maaltijd maakt.

De rendang boemboe maak ik deze keer niet zelf, want dat doe ik niet als ik vlug moet. Wel voeg ik een aantal smaakmakers toe die ik lekker vind en waardoor de smaak wat intenser wordt. Ook voeg ik kemrinoten die voor een fijne, nootachtige structuur zorgen. Als je nou niet aan deze noten kunt komen, of je wilt het gewoon simpel houden, laat ze gewoon weg. Dat geldt ook voor de limoenblaadjes, die vind ik zo lekker smaken, maar is zeker niet noodzakelijk.

De rendang met kip serveer ik met komkommer in zoetzuur, rijst en haricoverts. Ik neem de bereiding hiervan ook mee in het recept, maar je kunt de rendang ook op een patatje eten of met naan bijvoorbeeld. Wist je trouwens dat ik ook een heerlijk recept met vegan randang heb? Deze met jackfruit op pizza o.a. is echt een mega hit!

Terug naar de snelle rendang met kip: hierbij het recept!

Snelle rendang met kippendij

Ingrediënten snelle rendang met kip (2 personen):

±500 gram kippendij
2 tenen knoflook
1 rode ui
100 gram rendang boemboe (bekende merk)
200 ml kokosmelk
2 blaadjes limoenblad (optioneel)
3 kemirinoten (optioneel)

Voor erbij:
1 Komkommer
50 ml witte wijnazijn
Tl zout, Tl suiker
200 gram rijst
400 gram haricoverts of sperziebonen

Snelle rendang met kippendij


Zo maak je het: 

1.Rasp lange slierten van de komkommer en voeg de witte wijnazijn, zout en suiker toe. Doe hier een scheutje water bij totdat de slierten onder water staan. Zet dit in de koelkast afgedekt weg.

2. Snijd de knoflook en ui fijn en fruit aan in een stoofpan met een el olie.

3. Voeg de kip toe en bak aan, doe hierbij dan ook de boemboe en goed laten bakken en omroeren. Doe ook fijngesneden limoenblad erbij.

4. Voeg dan de kokosmelk toe en 30 ml water. Deksel op de pan en voor 20 minuten zacht laten koken.   

5. Ondertussen punt je de boontjes en kook je ze in gezouten water gaar. 

6.Kook de rijst volgens de aanwijzingen. 

7. (optineel) Bak in een pan de kemirinoten bruin en maal dan fijn met een vijzel. Voeg toe aan de rendang. 

8. Check de rendang of hij ook vochtig is. Zo ja: haal de deksel eraf en last de rendang nog even inkoken. Ik trek de kip met twee vorken een beetje uit elkaar, omdat ik dat lekker vind.

Serveer dan de rendang met de boontjes, komkommer, koriander en rijst.

Eet smakelijk! Lekker ite!

Snelle rendang met kippendij

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *