Snelle pasta roomkaas
Zo, wij zijn weer thuis. De tassen zijn weer uitgepakt en ik vind het heerlijk om weer thuis te zijn. Nu lekker nagenieten van onze rondreis over IJsland met deze snelle pasta roomkaas op mijn bord.
En wat een temperatuurverschil, toen we vandaag op Schiphol aankwamen. Zo koel (en gelukkig regelmatig zonnig) als het daar was, zo warm is het hier! Met dit weer wil je gewoon niet lang boven een warm gasfornuis hangen, maar wel lekker eten natuurlijk. Daarom eten wij dit heerlijke, snelle gerecht vanavond. Het is één van de favorieten hier thuis. De tagliatelle had ik zelf gemaakt met mijn schoonzusje @amarinssmits, maar meestal gebruik ik gedroogde of verse volkoren pasta voor een lang verzadigd gevoel. Als je verse pasta gebruikt is dit gerecht nog sneller klaar! ? Hatsikideee
Dit heb je nodig voor 2 pers. voor de snelle pasta roomkaas:
Venkel
Een courgette
Een rode ui
1 teentje knoflook
200 gram cherrytomaatjes
1 kuipje kruidenroomkaas ( of 2 el creme fraiche)
1 glas droge witte wijn (of water)
2 el citroensap
180 gram volkoren pasta
150 gram gerookte kip
Peper, zout en Italiaanse kruiden
10 gram Parmezaanse kaas
Zo maak je het:
1.Snijd de courgette en venkel in blokjes en snipper de ui en knoflook heel fijn. Snijd de kipfilet in reepjes en halveer de tomaatjes.
2. Bak de ui en knoflook in wat olie aan en voeg de courgette en venkel toe. Bak kort aan en voeg dan de wijn en citroensap toe. Deksel erop en laat de groentes kort stoven. Breng op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
3. Ondertussen kook je de pasta in ruim en gezouten water gaar. Voeg aan de groentes de gerookte kip en tomaatjes toe. Bak kort mee en voeg het kuipje roomkaas toe.
4. Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht in een glas. Meng de pasta met de ‘saus’ en voeg eventueel een beetje kookvocht toe om het smeuïger te maken. Maak af met Parmezaanse kaas. Lekker ite!
Vond je dit lekker? Misschien vond je de Spaghetti ala puttanesca ook wel lekker?