shakshuka met feta
Diner vega,  Lunch,  Ontbijt

Shakshuka met feta

Het is deze week de nationale week zonder vlees. En ook ik doe dit jaar hier weer aan mee. Gelukkig zijn er vele verschillende manieren om lekker te eten zonder vlees. Ontbijten doe ik altijd al zonder vlees, dus ook vandaag met deze shakshuka met feta.

Shakshuka is een vegetarisch, koolhydraatarm en eiwitrijk eenpansgerecht dat je kunt eten als ontbijt, brunch, lunch of avondeten eten. Hoewel het gerecht zijn oorsprong kent in het Midden-Oosten en het Middellands zeegebied, kun je het tegenwoordig bijna over de hele wereld eten. Ik at het voor het eerst in Reykjavik en at er lekker zuurdesembrood bij.

Het fijne aan shakshuka met feta is dat het makkelijk te maken is. Daarnaast is het voedzaam, gezond én rijk aan smaak. Veel ingrediënten zul je al in de voorraadkast hebben liggen. Ik vind het zelf lekker om de eidooier zacht te houden, zodat je ook daarin lekker kunt dippen met wat brood. De feta over dit gerecht maakt het nog een stuk hartiger. Dat wil je niet missen 🙂

Probeer jij het ook eens?

Ingrediënten voor shakshuka met feta voor 1 persoon:

200 ml tomatenblokjes
2 eieren
1 teen knoflook
1 rode ui, klein
Snufje cayennepeper
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
2 puntpaprika’s
20 gram feta
Peterselie
1/2 Stokbrood

Zo maak je het:

  1. Snijd het teentje knoflook en de ui fijn. Snijd de paprika’s in blokjes.

2. Bak in een koekenpan met wat olie de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de blokjes paprika toe en laat 3 minuten op midden hoog vuur garen. Voeg de tomatenblokjes toe en de komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Laat dit nog 2 minuten zacht doorkoken en breng dan op smaak met peper en zout.

3. Schep de saus om en maak twee kuiltjes in de saus. Breek de eieren dan in deze kuiltjes. Doe dit voorzichtig zodat de eidooier heel blijft. Kook nu de saus, zonder om te scheppen, ongeveer 5-10 door totdat het eiwit gestold is. De eidooier mag nog vloeibaar zijn als je dat lekker vindt.

4. Serveer de shakhsuka met feta en peterselie eroverheen verkruimeld. Leg er lekker stokbrood bij om mee te kunnen dippen. Lekker ite!

De eidooier is nog zacht

Ook gek op een zoet ontbijt? Neem dan deze te lekkere suikerbrood wentelteefjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *