scroppino
Zoet

Scroppino

Ik ben nog even aan het nagenieten van gisteravond. Een vriendin organiseerde namelijk voor ons allen een heerlijk Italiaans diner, op de prachtige zomeravond dat het gister was. ✨ Het weer paste zich dus perfect op het thema aan, het gezelschap was top, een scroppino in de hand en met Andrea Bocelli op de achtergrond kon de avond niet meer stuk.

Het diner startte met een scroppino die ik samen met de eetclub-gastvrouw had gemaakt. 🥂 We hebben het recept een beetje naar eigen smaak gemaakt, maar hij was echt heel lekker! Dus dé tip voor vanavond, op een later tijdstip, in de tuin dineren: start of eindig met een scropino! (Of tussendoor)

Scroppino is een Italiaanse spoom, gemaakt van o.a. sorbetijs en proscecco en kun je serveren als voorgerecht, nagerecht of tussen twee gangen door. Waanzinnig fris en het zorgt ervoor dat je smaakpapillen weer nieuwe smaken kunnen ontdekken.

Dit heb je nodig voor 8 scropino’s:


2 bakken citroensorbetijs (ah 500 gram per stuk)
1/5 liter bak vanille roomijs
Ongeveer 1/3 fles gekoelde prosecco
1 limoen + 2 limoenen voor het garneren
Eventueel een scheutje wodka (wij deden zonder)

Zet de champagneglazen alvast een uur in de koelkast, zodat het drankje niet te veel afkoeld. Doe de twee soorten ijs, een scheutje prosecco en het sap van één limoen in de brender. Blend het geheel en kijk naar de dikte. Voeg prosecco toe totdat de substantie zo vloeibaar als een milkshake is. Voeg dan nog een klein scheutje wodka of prosecco toe en schenk in de champagneglazen. Garneer de glazen met een schijfje limoen, een blaadje munt en een rietje. 
Een top, fris, begin van een diner of een heerlijk verkoelend dessert of drankje in de avond. 🥂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *