Scones met lemoncurd
Scones met Lemoncurd – daar wordt je toch vrolijk van, op deze koude zaterdag? Én een leuk recept voor Pasen! ? Ik bak niet veel en vaak, maar dit was echt een makkie! Lemoncurd kun je prima zelf maken, maar ik heb het gekocht bij ZUCO in Dokkum.
Een schattige winkel waar ambachtelijke producten zoals sûkerbôle-ijs, panna cotta en lemoncurd van melk van hun eigen 5 koeien wordt gemaakt. De scones zijn lekker luchtig en eet je met clotted cream en jam. Of nog beter; in dit geval met deze té lekkere lemon curd ?.
Ingrediënten voor ± 12 scones met lemoncurd:
225 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram boter
30 gram suiker
snufje zout
rasp van een halve citroen
110 ml melk
1 ei voor afstrijken
Ingrediënten clotted cream/topping:
85 gram mascarpone
100 gram creme fraîche + half potje lemon curd
Zo maak je de scones met lemoncurd:
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de ingrediënten voor de scones (zonder het ei) in een kom met een mixer.
- Kneed het deeg nog even met de hand en maak een dikke lap van 3cm dik.
- Steek met een steker ronde scones uit het deeg en leg op een bakplaat.
- Strijk vervolgens met een kwast een geklutst eitje over de scones.
- Bak de scones 12-15 minuten op 220 graden, in het midden van de oven.
6. Voor de clotted cream meng je de ingrediënten luchtig met elkaar, door bijvoorbeeld een spatel te gebruiken.
7. Haal de scones uit de oven en laat ze afkoelen. Als ze bijna afgekoeld zijn snijd je ze doormidden en vul je ze met de clotted cream. Maak in de clotted Cream een holletje voor de Lemon curd. Zo ontstaan er van die leuke paaseitjes!
Lekker ite en een fijne pasen!
Wil je nog meer lekkers bakken en heb je lemoncurd over? Deze Pavlova maakte ik ook met lemon curd.